Magnetna hrbta – razlaga izvida
Pozdravljeni,
imam tezave s spodnjim desnim delom hrbta. Nekajkrat na leto se mi pojavijo tezave, bolecine in pa mravljince v nogo vse do stopala. Ko se priklonim se lahko priklonim samo do kolen. Pred kratkim sem opravila magnetno, imam tudi izvid, ki pa je v nemscini. Mi lahko prosim pomagati pri razlagi? Ze vnaprej hvala za pomoc.
Geringe paradoxe Kyphosierung der HWS C3 bis C7. Minimale Retrolisthese C3/4(Meryerding Grad 1) mit einer breitbasigen subligamentären Diskuspseudoprotrusion ohne eindrücklicher Kompressionszeichen oder Tangierung nervaler Strukturen. Kein Diskusprolaps. Keine relevanten Foraminastenosen. Keine Spinalkanalstenose. Kein Myelopathiesignal bis Th5.
Pozdravljeni,
v izvidu navajajo blago ukrivljenost vratne hrbtenice navzad, od 3. do 7. vratnega vretenca (to je nenevadno, saj je vratna hrbtenica običajno ukrivljena navspred), minimalen pomik 3.vratnega vretenca glede na 4. vratno vretence navzad, z izbočenjem medvretenčne ploščice v tem delu, brez pritiska na živčne strukture. Do nivoja 5. prsnega vretenca ne vidijo okvar hrbtenjače (kabla živcev v hrbteničnem kanalu).
Navedeno ni v povezavi s težavami, ki jih navajajte. Priporočam, da opravite še slikanje ledveno-križnične (lumbo-sakralne) hrbtenice z magnetno resonanco.
Pozdrabljeni. Moz je bil pred kratkim na MR cervikalne hrbtenice in izvid je sledec: Na visini sebmentov C5-C6 je v sprednjem likvorskem prostoru vudeti dokaj omejeno, pretezno z leve strani izrazeno mehkotkivno formacijo, ki rahlo komprimira samo medulo. Ekstramedularno lezeca lezija dure izgleda ostro omejena in ne sega v podrocje ovojnic izstopajocih zivcev. Zanima naju,kaj sledi?! Lp
Pozdravljeni,
v izvidu navajajao v višini 5. in 6. vratnega vretenca, v sprednjem delu, pretežno levo, mehkotkivno, ostro omejeno spremembo (to govori za njen benigen (nerakast) značaj), ki rahlo pritiska na hrbtenjačo (kabel živcev v hrbteničnem kanalu).
Priporočam pregled pri nevrokirurgu.