magistrski študij ekonomije
Povprečna ocena 8 pride v veljavo takrat, ko je v program vpisanih več kandidatov, kot je razpisanih prostih mest. Če je kandidatov manj, ocena ni pomembna. Kot je že Irena omenila, je pri organizaciji in poslovodenju potrebnih 2 leti delovnih izkušenj, ne glede na oceno.
Je pa razlika tudi med pogoji za redni oz. izredni študij. Pozanimaj se na referatu za podpiplomski študij, saj ti bodo znali natančno vse obrazložiti.
Zdravo,
jaz sem študirala v Zagrebu, zato je moje povprečje ocen, tam okoli 3,6, kako se to prenumerira v oceno od 5 do 10 ne vem, niti so to od mene zahtevali.
Nostrificirano diplomo sem imela, potrdilo o zadostni delovni dobi in plačano položnico. To je vse. Iz lastnih izkušenj povem, da so zelo prijazni in da ne komplicirajo.
Zdravo,
verjetno sva se narobe razumele, jaz sem delala dodiplomsko v Zagrebu ker sem hrvatica po rodu, (istranka bol konkretno) pa sem logično brezplačno naredila dodiplomsko.
Podiplomskega delam v Ljubljani, kjer polna šolnina za eno šolsko leto znaša 470.000. Če program za katerega se prijavljaš sofinancira MŠŠ, potem je odvisno od števila vpisanih, lani je bilo razmerje 70% MŠŠ, 30% študent, letos bo baje tudi (ni še uradno znano).