Najdi forum

Mag.Vanja F Rejec dr.med.,psih

Spoštovani.

V kratkem se bom poslovil od spletne strani http://www.med.over.net , zato se vam tudi čutim dolžan zahvaliti za vse, kar ste v času mojega gostovanja na tej strani storili zame. Brez vaše podpore ter pomoči morda ne bi mogel pomagati nekaterim osebam, katerim pomagam sedaj. Morda se še kdaj javim, upam, da vas bom tedaj tudi lahko vprašal za kakšen nasvet.

Hvala

S spoštovanjem
Mario Levar p.m.s.

kaj pomeni p.m.s.?

Spoštovana Travica,
P.M.S. pomeni “premenstrualni sindrom” s tem pojmom označujemo predvsem psihične spremembe v doživljanju, največkrat gre za nenavadne čustvene odzive: jezo. žalost, veselost brez prave osnove.Pridružijo se lahko še pomanjkanje volje,spanca, pretiran ali nneustrezen apetit in dvom vase.Trenutno v ZDA posvečajo tem težavam več pozornosti, kot pravim duševnim boleznim na primer shizofreniji, saj ima P.M.S.predvsem negativen ekonomski učinek: pri nekaterih nastopa težava redno in traja teden ali več dni pred vsako menstruacijo.Pogosti so bolniški izostanki, nezanesljivost pri delu ipd.Razvite oblike zdravimo z antidepresivi iz vrste zaviralcev ponovnega privzema serotonina.

Spoštovani Mag.Vanja F Rejec dr.med.,psih.

Se opravičujem za ponovno nadlegovanje, danes sem še zadnjič tukaj, zato sem tudi pogledal vaš odgovor. PMS res pomeni vašo teorijo, torej predmenstrualni sindrom, kratice p.m.s. pa pomenijo prostovoljni mladinski svetovalec, le toliko, da gdč. Travica izve odgovor. Hvala vam za vaš obširen odgovor, je bil zelo zanimiv.

Lep dan vam želim

S spoštovanjem
Mario Levar (p.m.s.)

Hvala za pojasnilo,vseh preostalih možnosti, kaj bi še lahko pomenilo p.m.s pa tukaj res ne gre naštevati, saj nam jih domišlija lahko pričara preveč.

Piccolo !

Te kratice nisem zasledila v nobeni od mnogih knjig, ki jih imam v zvezi s slovenskim jezikom. Potemtakem sklepam, da je izmišljena. Izmišljevanje nepojasnjenih in logično nedoumljivih kratic ne kaže ravno na tvoje vrline, ki jih skušaš na vsak način prikazati. Sumim, da gre za dobro zveneči privezek, ki naj bi nakazal oz. izpostavil tvoje delo bolj koristni, kot je v resnici. Sumničava sem bila pri tebi že od samega začetka in se nisem uspela rešiti dvoma, da za tem ponujanjem “pomoči” stoji nekaj drugega. Pisanje oz. kolažiranje podatkov na en kup, roko na srce, ne kaže na neko znanje, ki bi ti dovoljevalo posege v druge najstniško naivne duše. Bojim se, da ravno to počenjaš. Te članke bi lahko napisal popolnoma vsak, ki bi si vzel nekaj časa. Ko boš strokovno usposobljen za takšne stvari, se jih loti, do takrat pa ti to odsvetujem. Če si prebral nekaj knjig o tem in onem (vsaj upam) ali pa celo samo potegnil iz neta povzetke o določeni temi to nikakor ne pomeni, da si pravi naslov na katerega se naj obrnejo mladi, ki potrebujejo pomoč.

moram povedati, da se strinjam s sleherno besedo. jaz osebno ne vidim variante, kako je lahko nekdo, ki nima prepotrebnih izkušenj in izobrazbe, tako prepričan v to, da nam lahko pomaga… in ne samo to… človek si je dobesedno sam vzel pravico, da pri najini skupni znanki izve moje podatke… ime, priimek… v glavnem… punce, previdno! ni vse zlato, kar se sveti…

lp

Spoštovana Travica,
spadate med najbolj aktivne in tudi najbolj kritične obiskovalke foruma, ostanite takšni v vseh ozirih!

Hvala! Delam na tem, da tako tudi ostane…!

Lep pozdrav,
Nataša

Pozabil sem dodati, da se večinoma trudim za to, da dekle ali fant dobi ustrezno strokovno pomoč. Čeprav sem mlajši od večine tukaj, to še ne pomeni, da sem neodgovoren.

Lep dan želim

New Report

Close