Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! maestro kartica in dvigovanje na ba v tujini

maestro kartica in dvigovanje na ba v tujini

Ali lahko z maestro debetno kartico (to, ki ti ob plačilu takoj obremeni račun) mogoče dvigovati gotovino na ba v tujini? Če da, ali vtipkaš samo geslo ali je še kakšna “finta”, ki jo moraš poznat?

Seveda lahko, tako kot doma vtipkaš pin oz. kodo in dobiš denar v valuti države kjer si.

LP

Koliko pa to stane – provizija?

Mislim, da nič, nisem pa prepričana.

Nič ne stane. Najprej izbereš jezik, nato (ponavadi) cash withdrewall (al neki takega), potem pa udri. Iščeš bankomate z znakom maestro.

Hm… Tole z nic provizije za dvig pa ne bo drzalo, vsaj ne za dvige na bankomatih v ZDA. Najprej ti racuna provizijo ze ATM (bankomat), ker dvigas s kartico, ki ni od banke, ki je lastnica ATMja. Potem ti bodo pa verjetno provizijo za dvig zaracunali se pri tvoji banki (vsaj pred par leti jo NLB je – do dolocene visine dviga fiksno provizijo, nad to vsoto pa odstotek dviga). In ker placas v Sloveniji vsoto s kartice v evrih, ti bodo npr. dolarje (ce bos te dvigal/a) v evre sknovertirali po zate ne prevec (za banko pa) ugodnem tecaju.
Po mojih izkusnjah se bolj splaca imeti dovolj gotovine s seboj, s kartico pa placujes. V tem primeru gre provizija na racun trgovca, tebi ostane pa samo strosek zamenjave dolar-evro.
Pozdrav!

Hvala vsem. Bankomat varianto imam samo za vsak slučaj, drugače pa gotovino in kreditne kartice. Lp in hvala.

Pri NLB in mislim da pri vseh Slo bankah se obračuna provizija za dvig v tujini, enako kot na BA drugih bank, torej 0,42 eur.

Jaz imam nKbm in v EU imam dvige brez provizije, izven EU pa še nisem dvigala, odkar imamo evro. S tisto od A banke, so mi pa zaračunali nekaj provizije tudi v EU.

V EU, kjer imajo evro, je provizija taka kot pri nas – 40 centov.
Drugje pa mal več ampak nič pretresljivega.

jaz imam banko, ki mi ne zaračunava provizije nikjer v EU območju, ne v SLO in ne v drugih državah. kako pa je recimo s hrvaško, pa še nisem sprobala po uvedbi eura.

New Report

Close