Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija madeži zaradi aken in Diane 35

madeži zaradi aken in Diane 35

Stara sem 25 let in sem imela od 20-tega leta težave z aknami na obrazu in zelo mastno kožo. Pri dermatologu se zdravim že nekaj let, najprej sicer neuspešno z raznimi antibiotiki in Skinoren variantami. Nič ni pomagalo, le koža se je še bolj mastila. Končno sem obupala in poskusila z DIANE 35, ki sem jih jemala 8 mesecev. Z rezulati sem zelo zadovoljna, saj je koža manj mastna pa tudi akne se niso več pojavljale. Na zadnjem pregledu mi je dermatolog rekel, da mi ni potrebno več priti in mi tudi ni predpisal več tabletk. Bojim se, da bi se težave ponovile. Kaj naj storim v primeru ponovitve težav. Res nočem več trpeti zaradi aken, ker sem imela veliko vnetih in bolečih aken, pa tudi psihično sem zelo trpela zaradi njih. Ali mi lahko ginekolog predpiše tudi kakšne druge tabletke, ki prav tako pomagajo pri aknasti koži?
Imam še eno vprašanje. Na licih imam še vedno nekaj rdečih madežev, kot ostanke starih aken. Koža ni luknjičasta, ker aken nikoli nisem stiskala. Ali se da to kako odpraviti?
Za odgovor vam bom zelo hvaležna.

Spoštovana Milena!

Diane-35 predpisujemo v dermatologiji predvsem zaradi učinka na akne, medtem ko je z naše strani kontracepcija v bistvu neke vrste stranski oz. spremljajoči učinek. Pri drugih kontracepcijskih sredstvih je najpomembnejši učinek kontracepcija, medtem ko je učinek na akne različen, praviloma pa slabši kot pri Diane-35. Zato vam priporočam, da se ob morebitni ponovitvi aken (ki pa ni nujna!) pogovorite tako z dermatologom kot ginekologom.

Glede sprememb na obrazu pa mi prosim natančneje opišite, ali so res rdeče ali bolj rjavkaste.

New Report

Close