Madež/rdečica (?) na stopalu – kaj bi lahko bilo?
Spoštovani.
Na Vas se obračam, ker imam vprašanje glede izpuščaja oz. madeža (?) na mojem stopalu. Zraven prilagam sliko, da bo lažje vidno. Naj omenim, da so sicer v realnosti ti madeži bolj vidni oz. bolj rdeče obarvani kot je razvidno na sliki.
Največji “madež” se mi je pojavil že kar nekaj let nazaj (vsaj 5 let). Venomer je enake velikosti in se skozi leta ni spreminjala. Na novo pa sta se mi pojavila še dva manjša. Ko pritisnem na to rdečico, izgine, ko pa dam prst stran in pritisk popusti, se zopet obarva. Na prvi pogled deluje kot da bi to bilo pod kožo (predvidevam, da tudi je), izgleda kot, da bi bila mogoče kakšna žila počena. Naj povem, da sem stara 21 let, pred leti sem bila kar precej športno aktivna in posledično sem s treningi svoje telo zelo bremenila. Prav tako so se mi dokaj zgodaj začele pojavljati popokane kapilare po stegnu. Največ težav imam prav na levi nogi, kjer imam po stegnu največ popokanih kapilar, omenjeni madeži pa se prav tako pojavljajo na levi nogi na stopalu.
Načeloma v družini ni imel nihče težav z kakšnimi srčno-žilnimi bolezni. Razen mami je imela težave s krčnimi žilami, prav tako pa ima popokane kapilare po stegnih.
Namen imam obiskati zdravnika in povprašati o težavi, vendar lepo prosim za Vaše mnenje. Ali se mi mora muditi na pregled? Kaj bi to lahko bilo? Lahko gre za kakšno hujšo bolezen, bi bil potreben poseg? Vem, da zelo težko rečete takole preko računalnika in le na podlagi slike, vendar bi se rada, vsaj malo pomirila, da vendarle le ne gre spet za kakšno bolezen ali večjo težavo.
Slika:
[img]http://shrani.si/t/6/8l/3LQ4Etx9/20150609214749.jpg[/img]
Že v naprej se Vam iskreno zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav,
L.
Pozdrav!
Na vsak način zadeva kaže v smeri nekega žilnega dogajanja, kar pomeni, da je lahko to razširitev drobnih žilic, kar je lahko posledica poškodb, lahko posledica nekih vnetij, seveda pa je najbolje to pogledati v živo in oceniti, nato pa se odločiti za ukrepanje, če je seveda potrebno in možno.
Lp