Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija madež okoli znamenja

madež okoli znamenja

Lep pozdrav!
Po vsem telesu imam veliko znamenj različnih velikosti, kar pa zame samo po sebi sploh ni moteče. Vendar se mi je pred kakšnim mesecem dni okoli enega znamenja pojavil bel ”pigmentacijski” madež (kot krog okoli znamenja). Znamenje ima premer cca.0’5cm, belkasti del pa skoraj 2cm. To znamenje imam na spodnjem delu trebuha in ni nikoli direktno izpostavljeno soncu. Ali gre la za izgubo pigmentacijo ali bi bil potreben pregled?
Hvala!

Spoštovana Lina!

Možno je, da gre za t.i. Suttonov nevus, ki ob robu izgublja pigment in neredko tudi povsem izgine. Takšna znamenja ne potrebujejo zdravljenja. Je pa potrebno diagnozo potrditi, saj opis za dokončno postavitev diagnoze ne zadostuje. Zato bi vam priporočil, da znamenje pokažete še zdravniku, po možnosti dermatologu.

Pozdravljen,

Tudi sama imam podoben madež (svetlo rjav) okrog pigmentacijske pike. Povedati moram, da se res ne pretirano izpostavljam soncu.
Zanima me, če lahko opišete (vsaj načeloma) primere oz. situacije (v zvezi z znamenji, pikami,…), ko bi MORALI k zdravniku.

Vnaprej hvala in lep pozdrav,
Martina

Spoštovana Martina!

O teh znakih sem na forumu že večkrat pisal, zato vam priporočam, da si preberete dosedanje odgovore na temo pigmentnih znamenj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close