Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Madež na dojki?

Madež na dojki?

Pozdravljeni!

Danes sem na moji levi dojki opazila manjši madež, malo okroglo piko, veliko manj kot 0,5 cm. Je vijolčno- modre barve, ampak je predvsem vijolična. Zanima me, zaradi česa bi se to lahko pojavilo. Naj dodam, da sem včeraj približno na tistem mestu (malo višje od tam) začutila spikajočo bolečino.

Madež spremljajte, ampak prosim brez strahu, saj največkrat v takih primerih ne gre za nič hudega. Žal madeža ne vidim in si ga težko predstavljam. A je madež v predelu bradavice ali kje drugje ? Je temno vijolične barve ali svetlo, bolj kot lisa ali kot udarnina mogoče?
Zanimajo me še vaša leta in če ste do sedaj že opravila kak preventivni pregled dojk, kateri in kdaj?

Spoštovani!

Prosim za razlago, imam bolečine, včasih v prsnici(pikanje), nato je leva dojka občutljiva, boli me pod levo lopatico, ter na dotik rebre na levi strani. Čuden občutek tudi pod pazduho-bezgavke niso, ne tipne in ,ne povečane. Dojka se ne razlikuje in na njej ni vidnih sprememb, jo tudi tipam pa nič kaj ..sicer so zelo velike. (Dala sem kri,vse je bp..razen sedimentacija je 25, rahlo povišana)..Zaradi teh bolečin ,sem se prijavila na pregled. Do tja je še nekaj časa.. Sedaj pa me je strah! Ali menite, da če bi bil naprimer karcinom dojke 4.stadij..ali bi se že kaj videlo ? Ali lahko do zadnjega stadija dejansko bolezen poteka brez nekih znakov, kot je (izcedek, vlečenje bradavice, pomarančasta koža), ter če bi se tudi na krvi kaj videlo?

Hvala vam za odgovor.

nova
Uredništvo priporoča

Zdravo. zanima me to in sicer, v kolikor bi v telesu bil kakšen rak..napredovalni recimo, ali bi se sedementacija povišala? oz. ali bi se spremenile vrednosti ostalih stvari. Nekje sem brala , da pri tumorjih sedimentacija naraste na vsaj 80..
Ali je hipotetično možno, da imaš npr . raka stadij 4(rak dojke) in imaš celotno krvno sliko bp, razen sedimentacijo 25.? (kakšni so vse simptomi pri raku dojke 4 stadij?..samo bolečina brez vseh simptomov je sploh možna?)
Hvala

Pozdravljeni,

s sedimentacijo se meri hitrost posedanja rdečih krvničk ali eritrocitov v krvi. To posedanje je lahko pospešeno zaradi infekcijskih bolezni, pri akutnih ali kroničnih vnetjih, zaradi anemij, tudi v primeru revmatičnih obolenj ter tudi v primeru malignih obolenj.
Iz naštetega je razvidno, da je veliko več možnosti, katere ne govorijo v prid maligne bolezni. Tudi niste mi povedala koliko ste stara in ali imate še menstruacijo ? Sedimetacija se lahko poviša tudi v obdobju menstruacije ali pa v nosečnosti.
Poskusite ohraniti mirno glavo, vas pa seveda razumem, da je to trenutno težko. Branje po internetu nas lahko velikokrat zapelje v napačno smer razmišljanja. Verjamem, da se bo vse dobro končalo. Madež je izginil, spremembe v dojki ne tipate, kar je dobro, na pregled ste se tudi prijavili, niste navedla kdaj ga imate ?

New Report

Close