Najdi forum

madala bal (?) HELP!!

al nekaj takega piše na kantici z litrom soka. Zdaj pa na pomoč: kako se pravilno izvede post s tem čudom? Rada bi ene 10 dni prečistila svoj zamaščeni in zastrupljeni organizem. Kako se naredi pijača vem, zanima me, če je treba jemat še kaka odvajala-na spremnem listku nekaj piše o tem – kakšna, katera? Kako hitro stvar začne delovat? Je treba kak dan ostat v bližini WC-ja? Kaj se še lahko pije? A se pijejo zraven kaki zelenjavni sokovi? Kako potem preiti nazaj na “trdno” prehrano?

Zadeva je svinjko draga in bi rada, da bi res imela pozitivni učinek, ne pa da bi si še bolj sesula organizem, zato tiste, ki ste zadevo že uspešno preiskusile, NA POMOČ!

Uf skrbna, jaz sem Madal bal že poskusila, in bila na koncu tako sestradana, da sem potem jedla še več in se še bolj zredila. Tako da…. a si se že definitivno odločila?

Naj povem še to, da sem bila ene 4 leta nazaj na presni prehrani, zdržala sem 4 mesece in sem se skoraj ves čas počutila krasno. Odpadejo pa vse družabne aktivnosti (prepovedana je kava in sploh vse kar ni sveža zelenjava in sadje) in to je bil razlog, da sem začela spet nazaj jesti druge stvari. Prišla pa sem iz takrat 75 kil na 63, kar je za mojih 175 cm lepa teža. No, potem je šlo samo navzgor. :))))

Sej se mi ne gre samo zaradi kil. Po porodu sem skasirala ogrooooooomno antibiotikov, skoraj tri mesece sem jih neprestano goltala, zdaj mi mali ponuca ves čas, tako da mi ga za kako zdravo kuhinjo sploh nič ne ostane in mlatimo meso na meso, zrezke na zrezke, za spremembo so pleskavice, recimo – mila majka od zdrave hrane :-(( In je čas, da malo “spucam” svoj organizem. Ker se poznam vem, da bo uspela samo kaka radikalna, saj tisto “malo po malo in na pol” pri meni ne pali. Malo me ravno toliko zmami, da rata veliko, če ni nič, ni pa nič. Težko za razumet, ampak taka sem.

Če imaš “recept”, ga prosim napiši, da bom delala prav in ne nekaj po občutku. Predvsem tisti prehod nazaj me skrbi, da ne bi kaj zavozila. Pleassse!

Saj to je: ko končaš s postom (predvsem če traja 5 dni ali več), moraš najprej en dan samo malo sadja, pa drug dan počasi malo več in tako naj bi v toliko dneh, kolikor je trajal post prišel na svojo običajno prehrano. In to zlomi večino ljudi. Ker post kar nekako gre. Najprej si lačen, potem pa vedno manj. Ko pa spet okusiš hrano, pa nas večina navali. Predlagam ti samo to, da se že prej psihološko pripraviš na konec diete.

Ampak, ko si pa napisala, kaj jeste, pa saj to ni tok hudo. Jaz bi pa samo OH jedla, ker se mi meso gravža. Sem kupila ribo, in jo dala v pečico in se prepričevala, da je to dobro zame, na koncu nisem mogla niti grižljaja dol spravit. Je celega lososa pojedel naš maček. Kaj bi bilo šele z mesom, ki je rdeče!!!

Še dr. Pirnat (k njemu sem šla kmalu po porodu) je zmajeval z glavo, da je brez mesa težko sestavit prehrano, po kateri se potem ne rediš. No, da se, ampak rabiš veliko časa za pripravo take hrane.

Večkrat sem že delala ta post. Res ne vem, kako misliš to, da je drago? Kakih 7000 SIT za sirup in kakega jurja za limone se ti zdi veliko za 10 dni? Koliko pa sicer poješ in popiješ (v denarju)? – brez zamere, saj sirup bi lahko res bil cenejši.

Odvajala – nujno!!! Jaz sem vsak dan zjutraj popila čaj Herba ali pa čaj za čiščenje s seno (lahko tudi zvečer). Na veliko potrebo moraš iti vsak dan vsaj enkrat, če se hočeš znotraj očistiti. Jaz nisem dajala v pijačo ostre paprike, ker mi je bil okus potem odvraten, pa tudi med dopustom sem to delala. Mislim pa, da bi se dalo tudi med službo – če imaš stranišče blizu. Ker popiješ veliko te pijače (2 – 3 litre na dan), te kar naprej tišči lulat – vsaj mene je. Če pa slučajno nisem šla na blato ali le malo, sem si zvečer naredila klistir. Nič ni narobe, če si ga narediš vsak dan! To ti vzame 30 – 40 minut.

Poleg predpisane pijače se lahko pije le voda in nesladkan čaj (poljuben zeliščni, lahko z limono) in nič drugega. Nisem sicer poskusila, a morda zelenjavni sok ne bi naredil škode. Po drugi strani bi ti morda vzpodbudil apetit.

Zadeva deluje (niti nisi zares lačen, prve dni ti želodec nekoliko kruli, takrat pač popiješ napitek), a ni prav dolgotrajna, če ne paziš tudi potem na prehrano. Jaz sem v 10 dneh izgubila 4 kile oz. 3, če računam, da se mi je po dieti v nekaj dneh spet napolnilo črevesje. Na normalno hrano je treba preiti postopoma. Prvi dan lahko ješ samo pomaranče, drugi dan tudi kakšno zelenjavo, tretji že normalno. Jaz sem se spozabila še hitreje (drugi dan zvečer sem jedla ocvrte(!) bučke, pa je bilo vse v redu).

Med dieto se je dobro tudi zmerno gibati – npr. polurni sprehod v naravi.

Pa veliko uspeha!

Evo to je to, Zofi! Ko okusiš hrano – wruuummm, navali! Jaz ne vem, kaj mi je, ampak tako, kot je zdaj ni bilo nikoli. Noben hudič me ne zadrži, jaz sem samo lačna, lačna, lačna, imam občutek, da bi že počila, pa bila še vedno lačna. Noro! Tudi ta OH dieta, ki mi je tako pomagala, zdrži do prve lune (mlaj lai polna), ko me začne dobesedno nosit za hrano. Noro, noro! Nisem človek brez volje in brez karakterja, tudi 30 kil sem že shujšala, se držala diete več let, zdaj pa ne gre in ne gre.

Zadnje upanje mi je tole čiščenje organizma, saj sem verjetno vsa “zapacana” od silne kemije in mesovja. Saj brez gre res težko, ampak “crkovina” dan na dan pa ni zdravo! Pa kaj, ko mi mulček ne pusti niti pol ure za kuho! Niti solate ne utegnem očistiti, dokler migota naokrog. Od 21h, ko pa končno mrkne, sem pa jaz tako hin, da v najboljšem primeru uspem scmarit skupaj nekaj zanj za drug dan, zame pa že zmanjka, mož se je pa “hranilsko” navezal na službeno menzo. Sine namreč že ob pol osmih zjutraj sedi pred vrati in maha “pa-pa” v žaklju in pižami. Že zajtrk je borba, najbolje bi bilo, če bi jedel kar tam, pri vratih. Goni me od jutra do večera, prehodim toliko, kot nikoli prej v svojem življenju, ampak non-stop nekaj žvečim, predvsem sadje je moja smrt. Saj ne jem čokolad in bonbonov, sadje, sadje. Kile pa kar gor in gor in gor….najraje bi šla v jok in na drevo! Pa kišto zenfa s sabo!

Če še tole čiščenje ne bo pomagalo, potem se bom sprijaznila s tem, da bom do nadaljnega pač šlepala s sabo vso to gmoto in upala, da bo vendar bolje *smrk, smrk*

Jaz poznam ta sirup, saj sem ga vsaj pet let gledala, kako stoji na polici v špajzi. Neodprt. Dokler ga nisem vrgla v smeti.

Prečistiti telo. Saj se prečisti tudi z domačim sadjem in zelenjavo, ne? Npr. zdaj je sezona sliv, grozdja. Pa če ves dan ješ domače sadje, kaj to ni dovolj zdravo in prečiščevalno? Pa če ne gre, pa spij še liter donata.

ne, ni, ker sadje en sam sladkor! Prečistiš še bolj za en drek, se pa fino naješ cukra!

Draga preveč skrbna,

tudi sadje ima različno vsebnost sladkorja, če te skrbi, da se boš zredila od sadja. Npr. jej sadje z nizkim glikemičnim indeksom.
Ok, grozdje ga ima srednje visokega (GI) 43, zato pa imaš na voljo jabolka, hruške, marelice, grenivka, breskve, slive, češnje. Vse to ima GI pod 40.

Imaš po svoje prav.
A kratkotrajna sadna dieta ne bo očistila iz tebe strupov, ki so se nabirali leta ali celo desetletja. Tega ne prečisti niti 10-dnevni post z Madal-balom.
Za hujše primere (z občutnimi zdravstvenimi motnjami) lahko reši presna hrana ki postane način življenja. To pa je v današnji družbi zelo težko izvajati. Sploh, ker na tržišču še ni dovolj biološko pridelanega sadja in zelenjave.

Uf, skrbna, midve bi se imeli pa res veliko za pomeniti.

Jaz sem se sedaj odločila za dieto, ki je bila pri meni edina učinkovita: takrat sem shujšala iz 75 na 60 kg (imela sem skoraj manekensko postavo :))) in tudi učinki so se obdržali kar nekaj časa. Živela sem v Italiji pri eni gospe, o kateri sem tu gor že pisala in ona mi jo je priporočila. Pomeni pa takole:

– jesti moraš vsake tri ure, ker s tem stalno vzpodbujaš organizem, da dela in prebavlja, ca. ob 8, 11, 14, 17 in 20,
– zjutraj jaz spijem samo kavo z mlekom, kar pri meni še kar gre, ker mi takoj zjutraj ne paše jest,
– ob enajstih malo sadja, kar je že večji problem, ker imam sadje rada in ker bi ga pojedla no limits, ampak se ne sme,
– ob 14 kosilo: vedno skleda solate, pa omejiti je treba olje na njej in na teflonu si v minutki spečem mocarelo, ko se sira naveličam, dam namesto mocarele na solato kak krompir ali fižol, ali pa (tega se poskušam izogibati) malo polnozrnatih testenin z paradižnikovo barilo omako ali malo riža
– ob 17 kak kefir ali spet sadje ali jogrut 1,3 ali (samo včasih) ena kepica sadnega sladoleda
– ob 20 pa na krožnik daš malo surove zelenjave (redkvice, kak paradižnik, kumare, korenček, paprika….) in ali en hrsek ali rezina sira.
– veliko je treba piti samo vodo (odpade sok z vodo ipd).
– pa vpisala sem se na fitnes, kar pomeni, da sem še prej našla pri sosedi varstvo za malega, kjer ga pustim nekaj ur na teden. Hvala bogu se mali tam super počuti, saj ko jo vidi, se začne na glas smejat.

Zdaj pa da vidimo. Obljubila sem si, da ne neham, dokler ne pridem pod 65.

Aja, učinki pa so trajali kar nekaj časa, ker si prvič malo zoožiš želodec, drugič pa shujšaš s hrano (jem, torej hujšam).

Vsem hvala za odgovore! Pri meni sadje deluje kot heroin na odvisnika. Tudi če pojem grenivko, je učinek enak. Žal, žal, tudi v Kliničnem, kjer sem hujšala pod nadzorom, so se za glavo držali in jim ni bilo jasno. Tak organizem žal imam.

Zofi, tole si bom sejvala in bom probala. A je to vse ali je še kaj, kar je treba vedet?!

Hm veš kaj moraš vedet? Pri tej dieti si pač lačna. Ne gre drugače. Lažje je po svoje stradati in biti na postu, kot jesti nekaj malega vsake tri ure, ker si stalno “rajcaš” želodec. Ampak samo tako se navadiš na manjše količine hrane. In samo tako lahko shujšaš več kot par kil.

Je pa res, da gre hitro dol, če se držiš.

Veliko veliko veliko sreče ti želim.

Zofi, kr objela bi te.
Kr tko.
Hvala za tale “italianski” načrt. Jst ga bom pa probala… : )
HVALA!

Držim pesti, da bi uspelo. :))))

New Report

Close