Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Macropen – makrolidni antibiotik?

Macropen – makrolidni antibiotik?

Pozdravljeni!

Sicer pri hčerki še potekajo preiskave zaradi suma na podaljšano dobo QTC, toda našla sem informacijo, da na to vplivajo tudi makrolidni antibiotiki, zato me zanima, če Macropen (sestavina midekamicin oz. midecamycinum) spada v to kategorijo antibiotikov ali ne?

Hvala in lep pozdrav

Hvala za zaupanje. Mislim, da niste “tečna mama”, pač pa mama, ki želi imeti natančno informacijo o delovanju zdravila, ki ga dobiva hčerka.
V knjigi “Register zdravil republike Slovenije 2010” je midekamicin (Macropen) antibiotik naveden v skupini makrolidov (JO1FA), ki ga zdravniki predpisujejo v primerih neobčutljivosti bolnika za druge antibiotike.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni,

zanima  me  glede  na to, da  se antibiotik Macropen    ne proizvaja  več. Torej  Midekamicin je antibiotik iz skupine Makrolidov. Macropen je bil izvrsten  antibiotik za  tiste, ki  so bili preobčutljivi na penicilin. Kateri antibiotik zamenjuje Macropen.. torej za tiste,  ki   so občutljivi  na penicilin?

Hvala in lep pozdrav

New Report

Close