Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva MacroBID v nosečnosti

MacroBID v nosečnosti

Spoštovani,

noseča sem 26 tednov in danes mi je ginekologinja predpisala MacroBID antibiotik, ker so bili na sedimentu že drugič Levkociti++. Na Sanford me ni napotila. Sicer je pri meni stanje tako, da me res pogosto peče ob uriniranju, opažam tudi temnejši urin (predvsem zjutraj). Sem pa v dvomih, ker piše, da antibiotik za zadnje trimesečje ni priporočljiv, prav tako se moj 13-mesečni sin še 2-3x na dan doji. Na brisu nožnice je bila že 2x prisotna Gardnella, zdravljena samo 1x z Flumizinom, sedaj sem uporabljala nožnične probiotike. Tudi na prvem Sanford izvidu imam navedeno prisotno Gardnello. Občasno pijem D-Manozo. Ginekologinja mi je rekla, da ker mi otrdeva tudi trebuh in so prisotni krči kot pri menstruaciji, je sedaj AB nujen za mehur, sočasno mi je napisala še Vagisan.

Kasneje sem poprosila za napotnico za Sanford, dobila sem odgovor, da naj pridem drug teden po napotnico.

Sedaj me zanima vaše mnenje. Naj MicroBid vseeno začnem jemati in bo to vseeno v redu za trenutno nosečnost in starejšega sina? Pač glede na navodila, ki so dodana zdravilu. Ali čakam na drug teden? Glede na to, da nekaj težav vseeno imam, ne vem kaj bi. Ginekologinje za dodatna navodila kasneje več nisem dobila.

Lepa hvala,

pozdrav od Primorke Loni

Spoštovani,

ne vem kaj naj vam rečem. Vem, da ste v podrejenem položaju do zdravnika, ampak če začnete uporabljati antibiotik, od preiskave urinokulture po Sanfordu ne morete pričakovati realne slike, če ga ne začnete pa ne vem kaj se bo zgodilo, ker ne vem, kaj je na stvari, kajti razpoložljivi izvidi za to ne zadostujejo. Problem je, če zdravniki ubiramo bližnjice tam, kjer jih ne bi smeli in antibiotično zdravljenje infekcij sečil brez očitnih kliničnih znakov, na pamet je zagotovo ena od takih bližnjic. Še zlasti je to pomembno v nosečnosti.
Jaz bi se verjetno v aktualni situaciji poslužil prenalivanja z vodo (vsaj 3L/dan + D-manozo), za AB pa bi počakal na urinokulturo po Sanfordu, katera po antibiotičnem zdravljenju nima posebnega smisla.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close