mački in sevanje
Hmmm… dvomim, da ti to lahko kdo zagotovo potrdi. Sicer se ne spoznam na bioenergijo, ampak na tvojem mestu se ne bi zanašala na trditve “poznavalcev”, ker ni nobenih znanstvenih dokazov. Je pa res, da imajo mačke veliko bolj ostra čutila kot ljudje in recimo začutijo začetek potresa pred raznimi napravami in senzorji. In če bi mačke res čutile sevanje, potem verjetno ne bi ležale kjer je škodljivo za človeka, ker je najbrž enako škodljivo tudi za njih. To je seveda samo moje mnenje. Sem pa odprta za nova spoznanja, ki so podprta s tehnimi argumenti.
Včasih so imeli stari ljudje navado reči: kjer leži mačka,
naj se ga gospodar ogne; kjer leži pa pes, naj gre gospodar
na tisto mesto. Meni so razložili takole:
– mačka zelo rada leži na toplem (napr. na parketu, pod katerim je cev cemtralne; na radiatorju ali na peči, itd. Kot tudi sama praviš, imajo mačke bolj občutljiva čutila od človeka in tudi
od psa. Negativna sevanja občutijo kot toploto, ki jim godi.
Prijatelji so merili sevanje v stanovanju in ugotovili, da tam
kjer je bil največji odklon, je rad ležal njihov mačkon.
Pa še tole zanimivost ti povem. Ko smo pripeljali našega kužka,
smo mu pripravili utico, dovolj veliko, v kotu ograjenega prostora, z lesenim velikim predpražnikom. Spal je vedno pol metra stran, na betonu. Glede na to, da v utico ni hotel in na podlagi vedenja o sevanju, smo mu utico s predpražnikom premaknili za pol metra v desno. Že po petih minutah jo je pregledal in se udobno namestil na predpražnik, od tistega dne
dalje pa vedno spi ali počiva v utici. Če že mora lulati, pa to
vedno opravi na tistem mestu, kjer je bila uta prej.
Zanimivo, a ne?
Ana, ne se smejat, ampak moji znanci pravijo, da to pomeni,
da mačka akumulira negativno energijo iz tebe, ker se na njej
greje. Da pa imamo te energije eni več drugi manj, je pa
jasno. Kot to razumem jaz, je mačka ne prinaša k tebi, ampak
jo občuti, da jo imaš ti. Sedaj pa, ali jo od tebe vzame, ali
jo samo občuti, pa res ne vem.
Mislim pa, da to ni zgolj občutenje toplote človeškega telesa.
Pri nas smo v družini štirje, mucka je od hčerke, najraje pa
se stiska k “glavi” družine, ki nikoli ni preveč maral mačk
(seveda, naše ima rad).
Ne bi vedela ali je slabo ali ne. Toda, če ti stik z mačkonom
ni zopern ali nadležen, se česa drugega ni bati (vsaj po moje).
Moj mož dovoli princeski, da se namesti nanj, ko pa mu je je
dovolj, pa ji enostavno reče naj gre dol. Ona ga samo pogleda
in gre dol. Ne vem, ali ga razume, vendar je nikdar ni potrebno
ročno premikati stran. Saj pravijo, da so mačke izredno
pametne, senzibilne in čutne. Se strinjaš?
Upam si trditi, da vem kar nekaj o mačkah, pa tudi geopatogenih sevanjih in načeloma bi se strinjal s trditvijo, da mačke v nasprotju s psi poležavajo na žarčenju.
Seveda pa je potrebno to tezo, tako kot veliko drugih, relativizirati. Sobna muca je v svoji izbiri spalnih kotičkov omejena s stanovanjem in njegovo opremo; ponekod sevanja so, drugod jih ni, spet kje drugje pa so na za mačko povsem neprimernih krajih.
V primeru, da vas skrbi morebitna prisotnost sevanja v vašem stanovanju, se raje ne zanšajte na obnašanje mačk, temveč naj stanovanje pregleda zaupanja vreden (šarlatanov je več kot preveč) radiostezist, ki ga bo znal in zmogel tudi ustrezno zaščititi.
Lep pozdrav!
Miha
Za svojo muco vem, da ima najraje oblazinjeno sevanje posteljne pernice ter toplotno sevanje radiatorja. Ko je v mojem naročju, medsebojno sevava toplino in zadovoljstvo. Pozitiven učinek ljudi pa je dokazan v mnogih raziskavah, ki so mi znane, zato so živali začeli uporabljati tudi na nekaterih klinikah v tujini (hitrejše okrevanje bolnikov!).