Najdi forum

Si zadela! Sicer imam bokserja, zato lahko sklepaš po svoje. Je pa velika razlika med brihtnim bokserjem in tupim mačkom…[/quote]

Tja kamor redno hodim, je doma več mačk in dva kao pametna psa….
Kdo je pameten? Mačke vedno pohitijo pod avto in greje jih topel motor avtomobila…..prava eleganca……pes jezen hodi naokoli in s svojim gobcem jo vohaje išče……mačka pa pok, s šapo po njemu in kri se vliva iz njega, kakor iz potoka—in to redno vsaj 2x mesečno.to je pasja pamet.

” NE DAM SE” Mal preveč nakladaš. Živali naj bodo tam kjer naj bi živele, v naravi. Pod krinko ljubezni, so zame vsi lastniki “ljubljenčkov” mučitelji živali, zato bi jih bilo potrebno kaznovati. Tako maček, kot pes in ostali cirkusantje, imajo svoje naravne potrebe o katerih ima človek malo, največkrat pa nič, pojma. Človek, ki ima vsaj enega dobrega ČLOVEŠKEGA prijatelja ne potrebuje za sproščanje primitivne oblike pogovora, živali. Saj ga prijatelj razume, hehe. Naj živi živalska svoboda :-))))

Tupi so lahko samo ljudje in ne živali. Samo v vednost določenim “pasjelubcem”

Ženska, samska in imam mačko ;)))….. uuuu, da bi bila sitna…. ah kje pa…. bi pa z veseljem imela kakega prijetnega ˝mačona˝ s pesekom ;))[/quote]

He he he…verjamem…

Karikirano neodvisno svobodni…

japajade.Ravno tako se razlikujejo, kot pasemski.Pa še tu niso vsi iste pasme enaki.

[/quote]

Japajade da japajade, borg. Hm, kakšen internetni znakec razen nasmeška pa ti napopaš takrat, ko se hecaš??[/quote]

v bistvu nobenga – ideja pa ni slaba. Ugotavaljam, da ogromno ljudi (tudi na MON-u) sploh nima smisla za humor in vse vzamejo 285% resno, potem je pa takoj kreg in zamera

HAHAHA… dobro ste se zaštrikali. Jaz sem pa mogla klobčič lovit, ker sta si mi ga mačka in pes sposodla za žogo,….HAHAHA

DRRRR – velika kost…

Daj, daj, chill out! Ti nakladaš! Pa v osnovi niti ne misliš slabo …

Če bi res rad/a pustila živali v naravi, tam kjer naj bi res bile in kamor tudi zares spadajo, se skupaj s človeštvom ne reproduciraj več (globalno gledano) tako megalomansko. Še malo, pa na tem planetu ne bo nobenega koščka narave več, ki ga ne bi zase ‘zasegel’ človek. Le živali, ki jih je človek vzel ‘za svoje’ (kot da mu kdo daje to pravico?) bodo preživele, za ostale že zdaj ni več dovolj ne prostora in ne narave!

Mačke ali psi? Obe vrsti sta se modro prilagodile človekovemu agresivnemu stilu življenja. V tej preživetveni dirki ne znam med njima izbrati bolj ali manj ‘inteligentnega’ – oba sta, pač v skladu s svojo naravo, našla vsak svojo pot.

Vidim pa veliko manjka inteligence med ljudmi. kar ni nič čudnega, zaradi napredka, tehnologije … pri ljudeh že dolgo ne preživijo več ‘samo najboljši’. Kdo ve, če je to za kaj vseeno dobro?

Ti?

Tega odgovora ne ve nihče. Mene pri vsem moti le ena stvar, ki je opazna pri večini ljubiteljev živali. Njihova komunikacija z “ljubljenčki je počlovečena”. Gre za identifikacijo, ki se med to komunikacijo odvija. Tega res ne maram, zame noben pes ali maček ne more biti nekdo s komer bi se pogovarjal, kot s človekom ali še slabše, kot z otrokom.
Neko žensko sem nekoč vprašal, zakaj ima psa. Odgovorila je ” ko pridem iz službe, imam vsaj nekoga, ki me je vesel”. Imela je družino, toda če je je najbolj vesel pes hm, enabanana 🙁

Pač ne zastopiš! Jaz se tud pogovarjam s psom in celo spi zraven mene…

In če prideš domov ves zjeban, ti lahko pes polepša dan…

hmm – kako pa to potem zgleda, ko ti izvajaš svoje seksualne eksperimente ? :)))))

“Tor, ajde hop!”

ja no, en mora rešit čast familije :))

sej ne bi rad preveč izzivu-samo, kje pa je sta tu čista brezmadežna ljubezen in spoštovanje?
jooj, no..

to pa drrr vpraši, on kliče tora na pomoč :))

odvisno kako človek gleda na te reči, enim je to obred, drugim opravilo in glede na to, si ustvariš pogoje :))

sem namreč pasji človek in poznam nekaj reakcij psov, ko ljudje počnejo te reči, zato sem ga vprašala :)) ampak je zmuzljiv in diplomatski 🙂

:)))) Sitna sem, če me kdo sredi lepega spanja zbudi in ne zaradi mačke :)).

Samska tudi nisem, mačke pa imamo pri hiši od mojega otroštva. Smo imeli tudi večje in manjše cucke, pa se niso obnesli: eden je vsak dan prevračal kanto s smetmi, drugi je bil sicer lepo vzgojen, ampak ni ravno obrajtal otrok.

Mačka je dokaj lahka za “vzdrževanje” in se tudi sama odpelje na sprehod :). Da je tupa žival, ne bi mogla trditi, ker je ena izmed redkih mačk, ki sede na ukaz, se prostovoljno zadržuje znotraj mej parcele in tudi drugače se ji marsikaj lažje “dopove” kot pa psu. Ko smo v hišo prinesli hčerkico, z mačko ni bilo nobenega cirkusa in je hitro dojela, kaj lahko, kaj ne. Še najbolj vzgojen pes, ki ga poznam (tak, ki bi si ga tudi sama želela), pa je skakal okoli ta male in brskal po njenih stvareh in opremi. No, mačke imajo v mojih očeh tudi to prednost, da so individualke in se umaknejo, če jim kaj ne paše. Pes pa pes – zvest in poslušen (no, bolj ali manj 😉 in vedno potrebuje človeka ).

Vem pa tudi to, da svoje mačkonke ne bi menjala za nobenega psa tega sveta :)). Še mož se je iz “pasjega” človeka prelevil v mačkoljuba :))). Bova pa tudi cucka imela, ko bo čas, da se z njim ukvarjava.

Lp, mishika

Jaz bom pa v vašo razpravo (huh, po pomoti poslala nedokončan stavek!) dodala moje zanimive izkušnje:
Našega mačkona je v gozdu pobral sin, ko je bil (namreč mačkon!) shujšan in jokajoč mačji mladič (ga je odvrgel kakšen “ljubitelj”). Pri nas so hišne živali zunaj (imamo dosti prostora), pa je naš mačkon nekega dne pripeljal “ta mlado” No, morda pa je sama prišla, ker je vedela, da ima naš mačkon ponavadi polno skledo hrane. Zdaj imamo pa že 2 x po 3 naraščajnike in ne vem, kam bo to pripeljalo, če nam ne bo uspelo “ta mlado” uloviti in prisilno poskrbeti za njeno kontracepcijo :))
Saj vem, ne paše v temo, ampak je DRRRR začel s temo, ki tudi nič ne paše v realno življenje. Pa sem še jaz napisala eno trapasto (čeprav resnično) zgodbo.

S psom se je treba ukvarjat….

Saj ste se vi razpisali o živalih!! Mene je zanimal samo profil ženske ki ima mačka, nič drugega! In tudi trend je očitno tak da samske ženske (jih nekaj poznam) rabijo mačjo družbo. Namesto moških…?

Saj glih to ti dopovedujemo, DRRR! Ni nobene korelacije med samskimi ženskami in mačkami, to smo ti hoteli povedati. Mačke imamo pri nas (jaz sem samska ženska, za prihod mačkona pa je “kriv” moj sin), imajo jih tudi pri sosedih (tam nimajo nobene samske ženske trenutno), moja poročena prijateljica jih ima tudi en bataljon, pa zanje enakovredno skrbi tudi njen mož – itd…

Če si pa ljubosumen na mačke zaradi kakšnega prav konkretnega primera, se pa stvari nisi prav lotil. Ne moreš biti vsem samskim ženskam všeč. Če bi pa rad bil kakšni posebej izbrani, se boš pač potrudil. Ampak če ima rada mačke, ti pa ne, bo špetir pri hiši.

New Report

Close