Mačke & ženske
točno take kot mački.dela po svoje, tist in takrat, ko ji kaj paše.Če pa kaj ni po njen, pa vse podreka in popluva. Ddobesedno.In če najde kraj ali koga, kjer ji je bolj všeč, enostavno gre tja. Trgovina pač..
Vse skupaj pa skriva pod blagim in nežnim videzom ,po možnosti s čimveč poezije in kar je še teh pseudo-psihološpkih teroriziranj
točno take kot mački.dela po svoje, tist in takrat, ko ji kaj paše.Če pa kaj ni po njen, pa vse podreka in popluva. Ddobesedno.In če najde kraj ali koga, kjer ji je bolj všeč, enostavno gre tja. Trgovina pač..
Vse skupaj pa skriva pod blagim in nežnim videzom ,po možnosti s čimveč poezije in kar je še teh pseudo-psihološpkih teroriziranj[/quote]
Jaz pa ne vem, od kje ta ideja. Tudi take so, ja, vendar pa so ženske po večini nežne, skrbne, ljubeče do živali in posledično tudi do ljudi, kar še vedno oblikuje žensko in brez tega niti danes ni življenja.
Najprej naj napišem, da so preverjeno najpametnejši psi prav mešančki. 🙂 Tukaj bi lahko protestirali vsi tisti, ki prisegajo na rodovnike. In če se k hiši priklati en nerodovniški in mi zna že v fundamentu brati misli in nimam namena vršiti specialne vzreje, sem s takim hišnim ljubljenčkom čisto zadovoljna. Če se “parkira” k mojim nogam vsakič, ko sedem, da bi brala na terasi – ob tem, da vedno znova ponavljam, da so njegovi lastniki drugi. Zna pa spet gluho ignorantsko gledati v drugo smer, če sem nanj slučajno huda.
Da bi bile ženske, ki so jim bližje muce, značajsko drugačne od “pasjeljubk”, nisem opazila. A nekateri pravijo, da je pes zvest lastniku – mačka pa ne pusti, da si jo kdo lasti. Morda je to lastnost, ki pritegne ljudi, da se odločajo zanje.
Vse skupaj pa skriva pod blagim in nežnim videzom ,po možnosti s čimveč poezije in kar je še teh pseudo-psihološpkih teroriziranj[/quote]
Jaz pa ne vem, od kje ta ideja. Tudi take so, ja, vendar pa so ženske po večini nežne, skrbne, ljubeče do živali in posledično tudi do ljudi, kar še vedno oblikuje žensko in brez tega niti danes ni življenja.[/quote]
govorimo o ženskah z mačkami, ne na splošno, ne..
Jaz pa ne vem, od kje ta ideja. Tudi take so, ja, vendar pa so ženske po večini nežne, skrbne, ljubeče do živali in posledično tudi do ljudi, kar še vedno oblikuje žensko in brez tega niti danes ni življenja.[/quote]
govorimo o ženskah z mačkami, ne na splošno, ne..[/quote]
Se razume!
Evo, malo pop-psihologije:
– Ljubitelji psov naj bi bili bolj družinski ljudje in tradicionalisti. Cenili naj bi zvestobo in prijateljstvo.
– Ljubitelji mačk naj bi bili bolj individualni, samostojni in veliko bolj samozadostni. Tako kot mačke ljubijo svobodo.
– Optimalen in najbolj uravnovešen značaj pa naj bi pravzaprav pripadel ljubiteljem obeh – tako psov kot mačkov.
Sicer pa velja, da je vseeno, kakšne vrste ljubec ste – že to, da sploh ste lastnik živalce, pomeni, da ste bolj fleksibilni kot tisti, ki nima nobenega hišnega ljubljenčka:
http://www.hotpot.se/AmFaDogCat.htm
Še to:
Sovražniki mačk naj bi bili tudi sicer sovražni do vsega, kar je drugačnega od njih in vsega, kar si ne morejo podrediti. Ti ljudje sovražijo mačke, ker si jih je težko podrediti in ker jih je težko trenirati. Menda so običajno nasilni tudi do svojih otrok.
… samske ženske z mački?
V svoji začasni (ali stalni) svobodi, kar samskost lahko je, se od mačke ‘učijo’, da je povsem naravno biti tudi svoj in samozadosten. Mačke so zato naravnost idealna družba samskih!
zdi se mi tudi prav moder in zdrav izbor družbe za samsko žensko! Psiha očitno poseže po mačjem arhetipu instinktivno, ženske so pa z intuicijo tako in tako bolj na ‘ti’ kot moški.
Sicer pa duh mačje neodvisnosti in individualnosti po moje tako in tako ne bi škodil nikomur. Še raje bi koga prav oplemenitil – pa naj bo moški ali ženski, samski ali vezani.