Hobit, ja, jaz sem jesensko dete, škorpion, valda!
Ej, mene otroc tudi spremljajo med hujšanjem – “mami, kateri dan imata danes” “a lahko ješ makarone” “maaami, a ti ne hujšaš več, ker ješ torto” – na RD zabavi…. Se počutim, kot da sem glavna zabava……..sprva sta tudi skoraj umrla od smeha, ko sta me zvečer gledala kako trebusnjake delam.
Tudi tukaj še eno jesensko dete (tehtnica sicer). Tut jaz sem vsak dan poslušala komentarje otrok ( a kar tortico lahko ješ, pa makarone, na koncu sta celo pico z zelenjavo poskusila ). Večji je imel celo prebliske, da bi se mi pridružil. Ampak ne vem ali bi bilo to pametno glede na to, da je v dobi odraščanja. Res je sicer, da mu kakšen kg manj ne bi škodil. Oba sta med najmanjšimi v razredu in precej po mami okrogla.
Kaj pa ve menite o tem oz. ali imate starejše mačke kakšne izkušnje s tem?
Glede na to, da je večji v 1.letniku me kar malo skrbi, da bi se pojavili kakšni kompleksi, pa zagrenjenost…
pozdravček
Mira
Kar se tiče hujšanja otrok:
moja vnukinja je bila nekaj časa kar okrogla, predvsem pa se je “basala” z vsem, kar ji je prišlo pod roke, pa je moja hči takoj ukrepala. “Ukinila” (predvsem pri babicah) je vse sladkarije, makarone in podobne redilne hrane pa spravila na minimum. Enostavno, ji je na krožnik dala po svoji presoji, ne po njeni. Pa je bil otrok star komaj kakih pet let. Meni se je zdelo to kar pametno. otrok je še premajhen, da bi vedel, kaj je zanj dobro, zato pa ima starše, da ga privajajo na zdravo prehranjevanje.
Pozdravček Mačkicam!
hm, moja sta stara 5 in 9 in moram reči, da kar budno pazim kako je z njima. Pri nas ne slišiš “dej še eno žličko, da boš močen” :)) Jesta rada, razen mesa, a ne pretiravata ravno pri količinah, vsak dan se lahko popoldne malo sladkata, vendar nazdziram koliko – par koščkov čokolade, pa je. Predvsem pa čimvečja telesna aktivnost. Mali jo ima 3x tedensko, hčerka 2x tedensko, vmesni čas pa kolo, nogomet, rolanje in po novem tek. Čez vikend na kakšen izlet v hribe.
Zdi se mi, da dieta ni ravno za otroke, treba je ukinit sladke pijače, sladkanje in nezdravo hrano in prigrizke, pojačat rekreacijo, pa je.
LP!
Ah kaj naj rečem.Jezna sem nase,ker v drugo nikakor ne najdem discipline in……..grešim in grešim in……potem sem spet jezna sama nase.Rabim nekoga da me pošteno v rit sune.
In danes sem še posebej žalostna,ker je malček,spet zbolel in najrajši bi,ma saj sama ne vem..
Ah, bom kar nehala,danes res nisem za med ljudi:((
LP in imejte se rade!
A.
Ej, manekenka, glavo gor! Vem o čem pišeš, jaz imam že cel september težave z disciplino, ampak sedaj, konec meseca, se mi je le uspelo ujeti. In predvsem pojačana telovadba me je nekako spet preusmerila v skrb za moj videz, prehrano itn. Skratka – ne dej se, lepo se začni rekreirati in se drži diete! Pripravi si idealne pogoje za vse skupaj!
Zame so idealni pogoji:
-v hladilniku že kuhana cvetača, ki jo le pogrejem, in druga napol pripravljena hrana – da mi je kosilo potem hitro pripravljeno.
-skuhan sadni čaj, da ga samo nalijem in pijem (ko zajadram v kuhinjo)
-zvečer že vse pripravljeno za naslednji dan, da se lahko v miru rekreiram.
Lepo pozdravi malčka in drži se!
Lahko nam poveš kam se boš postavila pa te bomo mačke ves dan hodile v rit suvat!!!! 🙂 Daj no, lej, spet se bo naredu en tak lep jesenski dan. Sonček se že ven iz meglic preteguje…mal bo sicer oblačkov… ampak dan je kot naročeno poslan samo zate. Če imaš bolanega otročka, ga malo crkljaj. Otroci to rabijo in od ponjkanja tega tudi zbolijo. JA, saj vem, včasih je grozno in nimajo mere… JAz imam 4 take! Ampak kadar je kdo bolan, se oblečem v najbolj razcapano in mehko trenerko, kavč, knjiga… in uživamo!
Moja tamala ima 9 let in je strašno občutljiva na mojo težo. Kar mislit mi je dalo, ko mi je rekla, da je že čas, da shujšam. Potem pa jaz shujšam 3 kg in sem vesela, ona pa me prav hitro zabije, da se nikjer nič ne pozna. Sicer pa je velika ljubiteljica najrazličnejših solat. Prav vesela sem, da poje toliko zelenjave in sadja in hvalabogu, sladkarije ji ne grejo prav posebno. Sploh pa sem se zaklela, da ji bom privzgojila zdravo prehrano, da ne bo nikoli tako nesrečna zaradi teže kot jaz.
Prov na hitr, sem pokukala sem gor… Me malo čas preganja. Vidim veliko novih postov, ki jih zdele nimam čas brat. Samo tolko, da veste, da sem živa, seminar ta vikend mi je odlično uspel, tako da začenjam teden naspidirana do kraja, z novim delom, z novimi termini… Zredila se verjetno nisem, shujšala pa tudi ne. Jaz žal od dela nikoli ne shujšam… Pa ljudje, ki me poznajop vejo, da nisem skoraj nič “pr mer” :-)))
Na naših koncih je nadvse lepo, sonček inu take reči, jaz pa grem zdele v Bohinj, mojo mamico objet, ki ima rojstni dan…
Punce mejte se, saj veste… Volja gor, občutki krivde stran, nasmeh todi gor in … KILE DOL!!!!!!!!! YEEEEEE!!!!!
:-))))) HOBIT
Kaj kila, vsak gramček velja, ki je povezan z novim načinom življenja. Kr tako naprej!
Jaz pa grem zdele na večerni sprehod, da se mi ne bo hladilnik kar sam od sebe odpiral. Hecno, naš hladilnik ima take dneve, ko se kar sam od sebe odpira, jaz pa potem čutim nujno potrebo, da… No saj veste kaj. Me je groza napisat. To se mi dogaja par dni pred menzo… Ampak, zadnja leta to dokaj uspešno premagujem… S sprehodi …:-)
🙂 nočko