Pika, hvala. Še nikoli, nikoli nisem kuhala hobotnice-niti pekla, nič. Zato te prosim še, če poveš: koliko časa jo pa kuhaš v začetku? Kako (kje) jo kupiš-in koliko? Oprosti, si sploh ne predstavljam, ampak jo bom zagotovo naredila. S tole mojo dieto naši doma preizkusijo mnogo novega.
Ali si prišla do konca 3MD ali si vmes nehala? Prijateljica mi tudi zmeraj govori, da ne smem biti lačna, ker potem telo nekaj kopiči…ma ne vem več kako to deluje, samo zelo lačna menda ne smem biti.
Hobotnico lohk kupiš pri potujočih prodajalcih al pa na tržnici, po mojem jo majo tut pr najboljšem sosedu. Najbolj, da kupiš že zmrznjrno, ker se pol hitrš skuha al pa speče. Kuhaš al pa pečeš jo tolk ur, kolkr KG tehta- jest vzamem take, da majo prbližno 1 kg. Če jo boš pekla, jo pokuhaš ene 20 minut, pa pol pečeš naprej 1 uro v pečici. Sj nimaš kj falit , mene so z morko hrano navdušili na Hvaru- vse je tko izi, več k dodaš zraven- boljš je. Pa noben ne komplicira. Probej, boš vidla. 3MD sem pa nehala po 3 tednih, čeprav mi je bla všeč! Ampak v kombinaciji z vadbo je menda premalo beljakovin in še zmeraj preveč OH. LP
Še tole punce, če imate kak dan kakšnih 10 do 20 dag (tiste ki imate elektronske tehtnice to lahko vidite, druge ne..) več, je to lahko zaradi zastoja vode v telesu. En krompirček tega že ne bo naredil.
Babica pa zdaj, ko ima vnetje in probleme z mehurjem sploh, ker so tudi ledvice preobremenjene. Tako da nič panike!
Hobit pa tole – če smo sebi všeč, smo tudi drugim bolj. In tvoj mož verjetno noro uživa ne samo v telesu, ampak v tem kar izžareva iz tebe, ker si bolj zadovoljna sama s sabo. Kar priznaj – tudi tvoji gibi so bolj seksi, a ne?
Punce, jaz grem zdaj delat, ve pa ostamnite še naprej tako super!
vse punce, ki se trudimo od pepelnice naprej:
naj bi bil danes naš prvi vodni dan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne boste vrjele: prav čakala sem ga, ker:-bodo šli kg dol
-da si dokažem, da zmorem
in upam, da ne bo težko, ker sem se pripravila, da bo cel dan le tekočina. Le zjutraj kavica- brez sladkorja in mleka, ki jo pripravi možek. On je bolj redkobeseden včasih. In sem ga vprašala: misliš, da bom jutri zmogla vodni dan? Pa je rekel: če se boš odločila, potem boš.
No, jaz sem se odločila. In naj bom tolažba vsem vam: brez prekrškov mi je šlo vrjetno daleč najmanj dol (kg). A to me ne bo zmamilo.
Lep dan vsem, naj bo res lep in pozitiven za vse, nnat
Vsem ki imate danes prvi vodni dan
Sigurno ste se vse psihično pripravile na dan, ko ne bo šlo po grlu dol nič drugega kot voda. Jaz sem prepričana da vam bo vsem uspelo, za vami je 28 dni diete in vse ste bolj ali manj uspešno prišle do tukaj, torej naj vam dan čim hitreje in s čim manj lakote mine, jutri pa obvezno poročajte o rezultatih.
Aja pa še to, ko sem full lačna meni zelo pomaga da svije misli in telo zaposlim kako drugače, da grem ven med ljudi, ali pa da se lotim spomladanskega čiščenja kakšne od sob, samo ne kuhinje.
Pa veliko uspeha vsem skupaj
O Hobit dobro vem kako si se počutila-jaz se namreč še zdaj počutim tako. Pride dan, ko se počutim še kar uredu in zelo uživam ob dotikih, potem pa pride dan, ko se mi kar solze ulijejo, ko se me dotika, ker se bojim, kaj si misli o meni. Rada bi to spremenila in trudim se, da sem zadovoljna sama s seboj.
Drugače sem pa zanč mela ene dva dni, ko sem spet podlegla svojim starim navadam, ampak zdaj sem se ponovno odločila, da se ne dam.
Pa pohvala vsem, ki vam uspeva.
Pa pa
Moj prvi vodni dan je bil sicer že v ponedeljek in minil je čisto brez problemov, lahko rečem, da sem včeraj popoldne čutila večjo lakoto. Mi je pa ful všeč, da se punce takole spodbujate(spodbujamo) med sabo, človek ne more verjet, koliko pomaga, če si vzameš pet minutk in mal pobrskaš po temle forumu – namesto, da bi pojedel eno čokoladico.
Pa še nekaj sem opazila, nekatere imate samo par kilogramčkov preveč, jaz pa lahko teh 90 dni še enkrat ponovim, pa ne vem če bom prišla na idealno težo. Saj vem, saj vem prej bi morala pazit, ne pa potem ko skoraj prilezeš na trimestno cifro na vagi. Ampak sej jest nisem zahtevna, da bi spet enkrat po 15 letih prilezla pod 70 kil bi bila čisto zadovoljna.
Zdej pa naprej delat.
lp vsem
Nnat in ostale mačkice, pogumno v vodni dan. Jaz sem ga imela v soboto, pa, čeprav imam rada sadje, sem ga držala lažje kot sadni. Šla sva na kolo ( seveda je bilo vreme primerno), ve pa počnite kaj, kar običajno ne, da se boste lažje zamotile.
Danes zjutraj sem pobrskala po predalu in našla kartončke z mojo težo, ko sem hujšala leta 2000. Ko sem začela, sem imela 68 kg, ob zdajšnjem začetku 20.2. pa 76 kg. Danes jih imam 70. Želim si, da bi prišla vsaj na 62kg, kot takrat, vendar brez celutrona in brez velikih stroškov.
No, pa se nisem redila zaradi takratne diete, ampak zaradi dobrega.
Ko sem danes probavala še ostale hlače, sem se zgrozila, kako sem se v 16-ih mesecih zredila.
NIČ me ne bo ustavilo, tudi lakota ne!!!
Hvala, punce, za vso vzpodbudo, ki jo dobim na forumu, in tudi jaz pridem k Mačku, če lahko.
LP
Irena19
Mačkice, kje ste, konec je dežja, boste kaj pokukale na forum?
Sporočam vam, da sem preživela vodni dan, spomnila sem se Irene: nič me ne ustavi- tudi lakota ne. In sem skoz čakala v preži na lakoto in se nalivala z vodo različnih stopinj. Tako do poznega večera lakota sploh ni upala na plan, le zvečer… sem pa gledala film, pa en doooooolg tuš in sladko, zasluženo spanje. Zjutraj sicer malo razočaranje- le 0.5 kg manj. Ampak- je manj!
Želim vam lep dan, saj se malce jasni!!!:=))) lp,nnat
Nnat, čestitke!
Naj te izguba samo 0,5 kg ne moti. Jaz sem imela jutro po vodnem dnevu 69,4 kg ( to je bilo v nedeljo), potem pa šele danes zjutraj spet 69,9 kg. To me sploh ne spravlja v slabo voljo, saj vem, da bo teža še nekaj časa stala. Važni so cm, kajne?
Danes pa si privošči dobro kosilo!
Lp
Irena
Bravo nnat,Irena19 in vse ostale
Čestitke vsem, ki ste preživele prvi vodni dan. Glede tehtnice pa takole, jaz se tehtam vsak dan in to pridno zapisujem, edina številka ki pa mi kaj pomeni je ponedeljkova. Vedno primerjem težo tega ponedeljka s težo prejšnega in do sedaj je bil vedno – spredaj. Zame je glavno, da gre v enem tednu nekaj dol. Tako deklice, torej ne obupat, če tetnica iz dneva v dan kaže neke čudne podatke, glavno je, da se “špehec” topi in da se to vidi, če ne po kg, pa po pasu nahlačah.
Lep dan še naprej
Hvala, ker se veselite z mano!!!!!!!! Res sem vas vesela, in sram bi me bilo povedati, da ob taki vzpodbudi ne bi zdržala.
Irena, saj tudi po obsegu v cm ne gre dol. Toda to povem, če bo katera tudi v podobni situaciji, da ji bo v vzpodbudo, da ne obupa.
A sem vesela za tisto, kar je šlo zdaj v enem mesecu- po vodnem dnevu skupaj 4 kg minusa. Je pa minus!
Ena je poslala naslov tvoja.net in sem videla dieto z jogurtom in eno z mlekom. Tam piše, da ob teh dietah ne pokuriš mišic /zaradi beljakovin/ in sem se odločila, da vsak B dan za kosilo ali malico vključim tudi kak probiotični jogurt ali pinjenec- pa naj gre še kakšno deko manj dol. Zdravje je zdravje. Zato bom tudi vedno pojedla kos kruha – kakšnega polnozrnatega ali pa navadnega. Imam namreč res hude probleme z lasmi.
lep dan!!!!!!!!!!
Kje ste ostale Mačkice- Hobit, Alexia, SonjaN, Mamm, Sunshine in ostale….?
NNATI, bravo zate, mačkica!!! Čestitam za tvojo izgubljeno težo. Če bo vsak mesec 4 kg manj, bo super!! Saj veš – počas pa ziher. Je bolj zdravo, pa še koža ti ne bo visela, če boš hujšala počasi. Mislim, da je 4 kg na mesec super rezultat – kar tako naprej!!
Kar se tiče las, najbrž lonček jogurta (pa še to samo na B dan) ne bo zalegel. Toplo ti priporočam kvas v tabletkah. Je res super za nohte in lase – preverjeno! Dobiš ga v lekarni.
NNATI, želim ti lep dan, in seveda vsem ostalim mačkicam!
Nnati, kvas sam od sebe NE REDI – res pa je, da nekoliko spodbuja apetit. Isto je z B-kompleks tabletami. Ne redijo, ampak se apetit lahko nekoliko poveča.
Tole pa za tolažbo: če jemlješ B-kompleks, klopi zanesljivo ne gredo nate!!!!! Preverjeno in preizkušeno (čeprav mi ni jasno, zakaj jih to odganja). Zanimivo, a ne? 🙂