Najdi forum

Mačke k Mačku 4

Oj, vsem!

Ja babica je zbolela, ostale pa ste super in irena3, bravo zate. Edino tega s suhim sadjem ne razumem najbolj, ker sem še vedno mnenja, da je suho sadje kalorična bomba.
Babica, veš moja mama stalno nabira zelišča in rožice in potem moramo vsi piti čajčke. Ne boš verjela, toda ko sem šla drugič rodit, mi je nacoprala tak čaj, da nisem čutila nič popadkov do zadnjega finiša, torej sem rodila v 40ih minutah. Ok, to je zgodba za drugič. Sem se pa kaj naučila od mame. Tisti ursi čaj je že ok, samo meni ne gre po grlu in pravzaprav pri uroinfektih je pomembna le ogromna količina tekočine. Če imaš, lahko piješ tudi rman, brezov čaj ali pa kakšnega drugega. Odvaja tudi limona, vendar to pomeni, da te žene na vodo, ki pa jo moraš dovajati v telo. In bolje je, da piješ 10x po 2dcl, kot 4x po pol litra. Mlačno po možnosti, pa iz prehrane totalno črtaj sol za kak dan ali dva. Upam, da sem napisala kaj uporabnega.
Mene pa jutri čaka pregled v bolnici. Tako so me zašuštrali, da zdaj ne vem, kako bodo rešili. Nekaj se govori celo o operaciji. No, bomo jutri videli…

Punce, držite se!

Tamara, najlepša hvala za napotke. Vsega tega se že sedaj držim. Pijem itak veliko (že zaradi diete), le da sicer vodo, zdaj pa čajčke. Ursi čaj meni kar pomaga-ponavadi (saj imam vnetje mehurja kar kronično), tokrat pa je malo prehudo in je bilo treba dodati zdravila. Edina stvar, kateri se pa res ne morem odpovedati, je pa sol. Meso bi še šlo, krompir v oblicah tudi, ampak regrat :-(((((((( To pa res ne gre.

Irena hvala za želje in hvala za opis poteka tvoje diete. Tudi takile zapisi nam dvigujejo moralo, ker iz njih izvemo, da tale dieta resnično deluje. Jaz sem včeraj pojedla samo dve jabolki in skledo regrata (1 žlička olja), pa imam danes 0,20 viška. samo, jaz se nič ne sekiram, ker vem, da bo jutri še enkrat več manj. Če ne jutri, pa pojutrišnjem.

Končno sem (tudi in predvsem na račun tega foruma) razčistila moj odnos s tehtnico. Če pokaže več, ji pravim:
ti se kar smej danes, jaz se bom pa jutri…

Uspešno hujšanje (mmmm, danes je pa mesek…)

Babi, še dobro da si začela s tole dieto!!!!!!!!! ker vztrajaš četudi vaga ni glih prijateljska. Ta hinavka meni nikakor noče kazat manj. Ampak se ne dam in vztrajam (saj mal podvomim…a ne…). Jutri imam pa vodni dan in ga čakam kot na čudež, da bo šlo ja dol.
Je danes že bolje? Kot majhna sem bila veliko zimskih počitnic v bolnišnici zaradi vnetja ledvic in mehurja. Zdaj je pa v redu.
Dežja smo se že malo privadili, jaz sem pa grozno lena te dni. Zvečer ko gresta otroka spat (končno!!!) imam sto idej kaj moram še narediti- potem pa grem na kavč za par minut……in okrog polnoči me možek komaj zbudi, naj se premaknem. Danes moram biti pa pridna.
Jaz tudi mislim, da suho sadje je zeeelooo kalorično. Ampak danes sem spila vodo od suhih sliv, 2 pa pojedla- njaaaam. Pa saj imam sadni dan.
Irena, lepo je videti, da kdo uspe tako dolgo vztrajati!
lp vsem,nnat

A to pomeni, da se suhega sadja sploh ne sme jesti na sadni dan?
Jaz ga imam pa tako rada.

Mislim jaz, da se ga lahko je, vendar jaz ga sicer nikoli, ker ima veliko kalorij. Le danes suhe slive v vodi- zaradi prebave.

Pozdravljene. Tudi jaz sem mislila, da suhega sadnja ne smeš, vsaj do sedaj ga nisem. Vendar sem včeraj dobila knjižico od Rine, pa notri piše naslednje: Za kosilo: 8 suhih fig meljete, dodajte 1 narezano pomarančo in 1 žlico mletih orehov (lešnikov). Iz mase oblikujte kroglice, ki jih povaljajte v kokosovi moki.
Piše pa tudi naslednje za vitaminski dan:
Na ta dan pri vseh obrokih uživate sadje. kombinacija sadja je lahko poljubna, če vam bolj ustreza, pa lahko jeste v enem obroku le eno vrsto sadja. Dovoljeni so suho sadje, semena in oreščki. Sadje je najbolj zdravo surovo in z lupino, dovoljeni so tudi kompoti, čežane, sadne juhe, pečeno sadje. Lahko uporabljate sladilo. Če vam sadje nikakor ne tekne, ga kombinirajte s svežo zelenjavo.
No toliko iz knjižice.
Babica, lahko ti pa povem, da sem jaz jedla regrat s krompirjem v nedeljo za kosilo in večerjo (bil je čudovit), vendar sem imela v ponedeljek zjutraj pol kg več. Pa se ne sekiram. Je preveč dober. Mislim, da so kile narasle zaradi krompirja. Ta pri meni namreč tako deluje. Preverjeno.

Lep pozdrav vsem. Irena

Hvala, babica, za pohvalo.
Ti se lepo cajtaj, crkljaj se s pravo hrano za telo in dušo in srce. Vzemi si čas, ko nisi na kolesu in preberi kakšno dobro knjigico. To ti bo prišlo prav ob vsem tem današnjem snegu.

Vse bo dobro!
Irena

Tudi jaz sem pogrešala suho sadje in oreščke. Ko sem prebrala v Rini, da lahko tudi to jem, si sedaj vsak večer, izključno za to, ker ne morem k…, namočim slive ali fige, zjutraj odlijem vodo in jo prevrem in še enkrat prelijem čez fige in še toplo pojem in popijem ( tako piše) in moram priznat, da pomaga.

Danes mi je sodelavka prinesla regrat, pa ga bom lahko jedla šele v petek( kakšna škoda). Upam, da bo zdržal v hladilniku.

Mačkice, res je, da vaga kar naprej niha gor in dol in gor in dol. Tudi pri meni je po vodnem dnevu kazalo 69,4 kg, zdaj pa že dva jutra 70,4 kg.
Pa se ne dam, ker vem, da bo še nekaj časa nihala. Glavno, da je pokazala, da bo šlo pod 70, a ne?

Pa lep pogled skozi okno!
Irena

živjo punce!
rada bi vas nekaj vprašala ker vidim da se tukaj precej spoznate?
slišala sem da naj bi bilo dobro če bi zjutraj na tešče spili nekaj vode in noter kis? zakaj?
in pa zakaj moramo med hujšanjem piti toliko vode?
jaz sem ko nisem hujšala čez dan popila največ liter, pa še to je bil zmeraj kupljen sok 🙁 sedaj pijem velikooo vode, vendar sm potem skoz na wc-ju.
upam da bi boste odgovorile!

LP

zakj zjutraj kozarec vode na tešče z kisom? zato ker te požene na wc greš kakat….in imaš urejeno prebavo

zakaj toliko vode spit? zato da greš čimvečkrat na wc in se znebiš odvečnih strupov …tako da če hodiš na wc večkrat ni nič narobe. poleg tega ti voda zmanjšuje lakoto in boš pač več pila in manj jedla. tako to so moji odgovori in upam da boš zadovoljna. lepo se imej z veliko vode

Irena, ti ki imaš knjižico, a si pogledala za 82 dan (vitaminski) tam je recept za zelenjavno sadno solato notri pa so gamberi. Kaj misliš da je to napaka?

Irena19!!!
Zakaj pa regrat šele v petek????
pri tej dieti ga pa ja lahko ješ vsak dan, seveda s krompirjem samo vsak četrti dan. Kot solata ali priloga (tudi popražen je dober!!!) pa je dovoljen vsak dan. Jaz ga jem tudi na sadni dan (opoldne, namesto kosila) in ga prelijem z vročim kisom in žličko olja.

Pozdravljene, macke!

Jaz bolj iz ozadja redno in cedno prebiram ta forum. Z nasveti sem pa bolj skopa…Na 3MD sem ze (uspesno, brez prekrska:-) 16. dan in se pocutim super. Tudi kg gredo pocasi navzdol, v hlace moram ze pas dati. Kako je to fajn obcutek, zares!

Le moja prebava se vedno ni in ni porihtana. Ta dieta mi jo je res “zapackala”. Danes celo po odvajalnem caju ni ucinka….Pa toplo vodo na tesce sem tudi popila.

Irena, tvoj nasvet sem si zapomnila in ga bom jutri preiskusila. Zanima pa me, ko vodo od fig oz. sliv odlijes, jo prevres se enkrat in potem takoj popijes? In zraven pojes se sadje?

Bolj me skrbi gibanje. Zelo rada se gibljem v naravi (orbitrek je tako dolgocasna stvar…), sedaj pa tako vreme, da se za skozi okno ni za gledat. Upam na boljse case, cimprej!!!

Lep pozdrav vsem sotrpinkam (ceprav, roko na srce, to sploh ni trpljenje) in ostalim, seveda!

Anika.

Ima katera predlog, kako bi si pripravila morske sadeže na belj.dan?

Hobotnica v solati- najprej jo kuhaš v vodi, ki ji dodaš veliko jušne zelenjave, pol jo pa narežeš in okisaš pa mal z oljčnim oljem pokapkaš, zraven pa daš še olive, kapre paradižnik… vso zelenjavo, kar češ. Aja, na čebulo ne pozabi!! Hobotnico lahko tut spečeš- kao izpod peke- skor tko kt na Hvaru mi je uspela. Skuhano hobotnico daš v nizek pekač, zraven spet ooogromno zelenjave in česna ter čebule, pa še krompirje, ki jih ti seveda ne boš jedla, tvoji pa se bodo fejst oblizovali. Pol to pokriješ s pokrovom ali z alufolijo in 1 uro al pa še več pečeš v pečici. ODLIČNA stvar!!!! Školj jest ne morem jest brez kruha al riža al kerih drugih OH, kalamari so mi pa najboljši samo popečeni na žaru.
Dober tek, jest sm s 3MD zakključila po nasvetu trenerja v fitnesu in danes začnem po njegovih navodilih- za večerjo samo beljakovine brez maščob, brez OH, čez dan 6 orokov, zmanjšat količino obrokov in NIKOLI bit lačna!!! Pa 3-4x na teden vadba po programu. Bom vidla kako bo to šlo!

LP vsem in uspešno zgubljanje KG-tako ali drugače!

Pogledala sem in res so notri rakci, ko pa gledam v spisek razdeljenih živil, so ribe in raki samo pod beljakovinski obrok. Razen če ne vsebujejo kakšnih posebnih “vitaminov”.

Na tole en komentar. No ja, oprostite, res se spet dolgo nisem oglasila… Vas vse lepo pozdravljam:)

Kar se tiče naših moških. Moja Izkušnja…
Jaz se lahko pohvalim z možem, ki nikoli ni bil do moje postave nesramen ali ciničen, ki nikoli ni z ničemer pokazal tistega, kar sem jaz čutila v sebi o sebi! Saj vemo o čem govorim, a ne?
Vem pa, da so mu všeč suhe damice. In jaz pač nisem bila več suha in o sebi sem si mislila vse možno in od vsega možnega najhujše.
Ko sem se odločila, da je konec s tem, sem se odločila zaradi sebe. Nihče me ni silil. Ampak… Ko sem zgubila ene, recimo 15 kg… Ne ni bilo spremembe pri mojem možu. On me je še vedno ljubil enako. In če njega vprašate, vam bo rekel, da se mu zelo fino zdi, da sem “suha” (do tega mi še par kg manjka) in da uživa in da je ponosen name in še kaj… Ampak jaz tega ne rabim, ker sem si želela lastne samozavesti, ker sem želela uživati v tem, da me nekdo boža in da jaz to čutim, ne pa da me je groza ob vsakem dotiku mojega sala. Oprostite – ampak tako sem se takrat doživljala. In ko sem začela čutit drob pod mojo kožo, ko ni bilo več “izolacije”, ko sem otipala svoja lastna rebra in lastne koljčne in sramne kosti – meni se je mešalo od sreče in užitka.
In od tega, ko se je mešalo meni se je mešalo tudi mojemu dragemu in ta občutek želim doživeti vsaki od vas!!! In ta občutek želim obdržati – za vedno!!!!!!! 🙂

Bravo, Hobit. TO JE TO.

Babica, hvala za jutri. Ga bom pa s kisom namesto krompirjem. Ampak še vedno hrepenim po regratu s toplim krompirjem.

LP

Hojla!
Majčkeno počakam, da se malo pohladi, potem pa malo popijem, pa figo v usta, pa spet popijem dva požirka in tako do konca.
Danes sem šla končno na ta pravo p… , popila 1,5 litra vode, kavo, zeleni čaj, zjutraj donat in, seveda, fige.
Jaz še vedno upam, da se bo izločanje uredilo, če ne bom pa še jaz kupila odvajalni čaj.

Se pišemo.
Lp
Irena19

New Report

Close