Najdi forum

macke in trava

Zanima me, ce kdo slucajno ve, ali bi macke, ki zivijo v stanovanju res morale nekje imeti posejano travo (za lazje izlocanje dlake). Pri nasi mi to namrec ne uspeva, ker macka lepo pridno celo travo razkopa in je prav nic ne poje.

Moja je čisto enaka. Raje bi jedla rože :)) ali pa malo solate. Solato, se mi zdi, ima še raje kot travo. Nekajkrat je pa po njej tudi bruhala, kar naj bi tudi po travi.
V trgovini za živali sem videla tudi neke brikete za lažje izločanje dlake – se mi zdi, da je bilo od Hilla, Hairballs ali nekaj podobnega?
LP, Manka

Naša mačkica se je lepo navadila na obiranje trave , čeprav ji še vedno prav pride tudi kaj drugega. Moram reči , da je mnogokrat prav očitno, da se ne počuti najbolje in poišče pomoč v travi, ki ji pomaga izločiti kupčke dlake, nabrane od silnega umivanja.
Tudi če opazuješ zunanje muce, opaziš enako ravnanje.
Zaključek je torej jasen : privoščite svojim mucicam tudi doma košček travnika, čeprav je le ta v obliki male posodice!

Uživajte v družbi svojih prijateljev!

Petra

Trave mačka ne more “razkopati”, če jo gojite s tisto mešanico, ki se dobi v trgovini za živali, ker ne vsebuje zemlje. Ta trava je tudi ustrezna za preprečevanje nastanka kroglic dlake in je namenjena temu, da jo muca poje. Res pa imajo že vsi znani proizvajalci hrane tudi posebne brikete, ki kontrolirajo takšne klobčiče (hairball control). Če ima muca travo le občasno, bo po njej hitro bruhala. Če pa jo ima ves čas, pa si jo privošči takrat, ko ji to ustreza – bruhanja skoraj ni. Torej imate dve majhni posodici (jaz uporabljam kar plastični podstavek za rože), v katerih izmenično gojite travo, da ima muca vedno na voljo svežo. Ko je iz ene, se v drugi že kali nova. Pa nikar ne pozabite na vlago.

Jaz mojemu mucu posejem mačjo travo (kupi se v trgovinah za male živali) v manjšo in ozko lončeno posodo (kot lonček od pollitrskega jogurta). Tako trava zraste precej na gosto in muc ne more do zemlje. Poizkusila sem tudi s travo, ki ne rabi zemlje, a se ni obnesla, ker je zelo počasi zrastla in ker ni bila zaraščena v podlago, jo je muc razmetal naokoli.

Sploh pa trava ni tako strašno nujna, če bomo za muco sami poskrbeli. Menim, da je koristna takrat, ko se mačka ne more rešiti dlake v želodčku razen tako da bruha (za kaj takega pa jo mora biti precej). Že redno krtačenje zelo pomaga, saj tako pri umivanju ne požre preveč dlake. Moj maček ima kratko dlako, ampak ga vseeno enkrat na teden temeljito “pobožam” z rokavico z gumo, ki je res super. Obnese se tudi pri naši mrcini: rotvajlercu. Kolegica pa ima perzijko in ji enkrat na teden zameša v hrano žličko olja. Pravi, da nima nobenih problemov z njo.

v CVETLIČARNAH SE DOBI MAČJA TRAVA, (SKORAJ)VEDNO JO IMAJO V
BAUHAUSU, KI SE JI SICER RECE CIPERUS. JE LČAHKO TUDI LEPA OKRASNA LONČNICA.
LP VSEM

Zdravo!
Jas mam pa drugačno težavo. Nam je pa veterinar priporočil travo in smo jo kupili.Trava je ful visoko zrastla,vendar je muca ne je oz. niti ne gre blizu. Kakšni predlogi?

ja, tiste trgovinske trave so zanič, pojdite na polje in si v lonec presadite svežo travniško travo in boste videli kako rad bo muc imel to travo

New Report

Close