Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Macka na vroci plocevinasti strehi…

Macka na vroci plocevinasti strehi…

Eh, imam izkušnje. Moj fotr in brat sta bika. Zanimiva familija sicer; mama, jaz in tamala smo pa device, hehehe.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Potem pa že veš. :-))) O mačkih ne vem kaj dosti, čeprav bi pa s pomočjo inštrukcij enega od malčkov kar vzela, ampak ne vem, kako bi prepričala domače?

Ja, kar prepričaj domače, inštrukcije imaš tko zastonj :-)))

A nudiš tudi inštrukcije na temo “Kako prepričati domače?”

Zaenkrat je stanje tako: mačkona ostaneta tu do oddaje in ne gresta v Gmajnice. Zahvala za to gre forumovcem, ki so izrazili pripravljenost pomagati s peskom, hrano, igračkami… Repek bo kril stroške cepljenja, v kolikor bodo mace še tukaj. Toliko zaenkrat. Če ima kdo kaj za mladičke, česar ne potrebuje, bomo pa zelo veseli.

Bomo pobrskali.

:))) ce se bo pa za pisano muco izkazalo, da ostane pri vaju, jo pa jaz slovesno krstim za Lohengrin!:))))

lp, proxima

Pirhek, ne Lohengrin :-)))

Sonja, jaz lahko nekaj prispevam, pa me pokliči če boš potrebovala.

Rabimo pesek v prvi vrsti, kakšna igračka ne bo odveč in pa, če ima kdo za posodit boks, da bomo mobilni.

ja, kaj nisi rekla prej … boks ti lahko jaz posodim. se slisiva jutri.
m.

------- www.kosovir.si

Ok Sonči, v petek se slišimo za dostavo peska in špil igračk. Mislim da se bo tudi kakšna igračka našla.

Oj! Špica, res krasno, da so macice rešene in da ste tako složni. Ampak nekaj pa moram vprašat, pa nikar me napast: ali gre tudi pri mačjih najdenčkih (oz. pri najditeljih) za protekcijo? Ko sem sama rešila malčke (in to štiri!) pa prosila za pomoč (tudi Repek), ste me vsi grdo skenslali. Sama sem reševala, plačala in skoraj bankrotirala! Ker mi pač srce ni dalo… Ja, tudi celo cepili smo itd. Zakaj pa Yo vsi pomagate? Sem res vesela za muce, ampak ni čisto fer…

Kaj ima pa pravičnost z donacijami?

Osebno pomagam, ker sem bila s strani Yo tudi sama deležna pomoči ob katerikoli uri, ko sem imela najdence doma. Pa tudi rojstni dan je bil in je kakšen tolar extra v mošnjičku.

Ma ne, samo zanima me, zakaj se nekaterim pomaga z donacijami, drugim pa ne? Saj je lepo in super krasno, da se pomaga, ampak kaj moraš naredit ali bit, da se ti pomaga. Če samo pomislim, koliko smo mi dali za pesek, veta, itd. …zakaj pa bo tu npr. cepljenje krilo društvo? Ne razumet narobe, sem vesela za mucke, da jim bo v redu, ampak saj pravim, zakaj se ne pomaga vsakemu, če prosi? Verjetno tisti, ki prosi, ima tehten razlog…

verjetno je odvisno tudi od trenutnega financnega stanja, ne …
Se pa te tvoje teme jaz ne spomnim. Sem iskala po forumu in nic nasla – a lahko poves zakaj je slo in na kaksen nacin smo te skenslali?
Zakaj jaz pomagam Yo – ker ne pomagam samo njej, ampak po svojih zmoznostih v dolocenem trenutku vsakomur. Pofotkat mi nikoli ni problem, tudi oglase nalimat se na kaksen forum, financno in casovno pa najprej poskrbim za svojo bando (se zgodi, da so kaksen mesec stroski visji od zeljeni – beri veterinar…), potem pa pridejo ostali.
m.

------- www.kosovir.si

Jaz bi sicer morala biti tiho, ker nisem pomagala ne tebi ne Yo. 😮
Mislim, da je razlika v tem, da za Yo skoraj, da vse vemo kdo je in kaj dela. Tebe pa ne. Vsaj jaz te ne poznam in če bi se odločala komu naj ta trenutek dam vrečo peska bi jo poslala Yo. Najbrž res nepravično ampak lažje je zaupat nekomu, ki ima obraz in ne samo nick.

Če bi ti pisala pogosteje, pomagala in reševala mucke tako pogosto kot recimo Yo sem pa prepričana, da bi te vse pomagale. No jaz bi ti.

k i t t y napisal:

> Če bi ti pisala pogosteje, pomagala in reševala mucke tako
> pogosto kot recimo Yo sem pa prepričana, da bi te vse pomagale.
> No jaz bi ti.

samo tole bi pokomentirala: veliko ljudi pomaga živalim, pa ne dela pompa iz tega. Pri enih potem iz rešenih muckov nastane klobasa 60ih postov, pri drugih pa ne. Jaz sem včasih dala kaj za koga, večinoma pa niti nimam veliko možnosti, ker imam svoje živali. Sem pa za brezdomčke, ki sem jih gostila, tudi dala ogromno sama. Forumovske pomoči pa niti nisem pričakovala, se pa tudi ni nihče ponudil. Pač nisem ena od renomiranih in najglasnejših tovarišic tule.

Maša

Kari, vem, za kater primer gre, vendar ga ne bomo analizirali v tej temi.

lp, Katarina – REPEK

Sem šele zdaj to prebrala in moram reči, da ste me nekatere tu zelo prizadele. Muce sem vzela k sebi, ker jih nihče drug od prisotnih ni hotel. V zavetišče sem klicala in so prvo muco podtaknili mami muci, ki ima svoje mladiče, tako da za te ni bilo več te možnosti, ker bi jih bilo preveč. Za pomoč sem vas prosila zato, ker je zame oskrba tako malih muc precejšnje finančno breme, saj če poskrbim zanje, poskrbim zanje 100% in ne napol. Muc se ne “losam” s poceni hrano, ampak jim dajem sveže meso, skuto, kozje mleko…
Repek sem klicala in povedala za situacijo ter vprašala, če bi pomagali kriti stroške prvega cepljenja. Punce, ki so se javile, so v večini punce, s katerimi smo skupaj že “delale”, večino smatram za prijateljice.
Buča, ne delam pompa, oglašujem zato, da muce čimprej najdejo nov dom.

Stanje zaenkrat je tako; samička ostane in zanjo bova poskrbela z Markom – zanjo ne bova obremenjevala ne Repka ne kogarkoli od vas. Samček se oddaja. Kari, če želiš, ga lahko prideš iskat z vsem, kar je doslej “dobil”.

Mislim, res ste me prizadele, pa si mislite, kar si hočete. Tokrat sem za pomoč prosila, ker je šlo res na tesno. Mislim, da prvič v letu in pol. Boli me odziv, kot da prosim kaj zase. Vse, ki so ponudili finančno pomoč, sem zavrnila. Ravno zato, da ne bo kdo kdaj rekel, da sem denar porabila za kaj drugega. Peska menda ne bom jedla, ne?

Hvala vsem, ki ste dojeli, da ne gre za moje živali in da je to, da so tu, izključno moja dobra volja in ne nekaj samo po sebi umevnega. Vem pa, da je to zadnji primer, ki ga bom reševala tako. Vse naslednje živali bodo romale v zavetišče. Meni se s človeško foušijo ne da več ukvarjat.

Yo

Ce se bo kdo zdaj razjokal, ker bo pisana muca ostala pri Yo, naj ga potolazim: zelo podobno muco oglasujem tudi jaz.:))))

Upam, da bodo vsi dobili nove domove! 🙂 lp

New Report

Close