Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina mačka drajsa z rito po tleh??

mačka drajsa z rito po tleh??

sem mislila da so gliste, pa je dobila tablete proti glistam pa še vedno drajsa z rito po tepihu?? kaj je to narobe?

hvala za nasvete!

lp, lara

Katere tablete in kdaj jih je dobila?
Je mačka dolgodlaka in ima morda umazano, zavozljano dlako okoli zadnjika?

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Mogoce ima vneto ritko ali pa jo kaj srbi oz. drazi. Mi temu pravimo doma,da vozi kocijo :)))

lara.macke rit po tleh vlecejo kadar se “gonjo” oz. parjo. ce je to seveda macka k jo imas skoz notr in ne pride v stik s kaksnim mackom, ki bi jo potesil….
tudi pri nas je bilo tako..nic ne skrbi…mine..

moj kuža(čivava) tudi drajsa z rito po tleh!kaj bi to lahko bilo?

Najpogosteje so krive gliste oz. notranji zajedalci ali pa polne/zamašene obzadnjične žleze (kar veterinar en-dva-tri spuca) – vsaj pri psu, pri mucah za žleze nisem prav prepričana. Si pa lahko muca tako (predvsem po kaki driski, ko je dlaka umazana) “očisti prečastito”, po mojih izkušnjah najraje na tepihu … potem pač spucaš mačko in tepih in je zadeva opravljena. Pri gonitvi pa takega obnašanja nisem nikoli opazila, tako da vseeno raje ne bi čakala, da kar samo mine.
Lp, Breda

ne mačka ni dolgodlaka, ampak navadna domača mačka. tablete ne vem zihr kako se jim je reklo, peljala sem jo pa k veterinarju in so ji jih tam dal. okoli zadnjika je čista, ni sledov da bi mela drisko. kako iztreblja ne vem, ker to počne zunaj. pa tut ne vrjamem ker to dela že kak mesec al več, takrat sem jo tut peljala po tablete k veterinarju. sem pa tam pozabla omenit da drajsa, tako da niso nič pogledal. mal mi je smotan ker res drajsa v dnevni po tepihu, pa dojenčka mam doma, ki bo vsak cajt začel pletaz po tepihu. res ne bi rada da bi nalezel kakih glist. aja gon se tut ne ker je sterilizirana od 6. meseca starosti. najbolje da jo peljem k veterinarju a ne?

hvala!

lp, lara

Lara, muco še enkrat razglisti z Zantelom, poglej, če ima ritko vneto – če je nima, počakaj kak teden in če se stanje ne umiri, jo pelji k veterinarju.

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Pozdravljena,
za pse sigurno velja da če se drsa z ritjo po tleh, potem ima zamašene mešičke (pri trdem iztrebljanju se praznijo ti mešički sami), mi smo morali kar nekajkrat peljat kužka k veterinarju da mu je te mešičke praznil, sedaj pa imamo že nekaj časa mir. Če imaš doma dojenčka, pa bi ti v vsakem primeru priporočila da pelji muco na pregled k veterinarju že da boš sigurna, da ne bi niti obstajala možnost prenosa kakih zajedalcev. LP.

New Report

Close