Najdi forum

mačje oči

Pozdravljeni.
Prosim za nasvet – izkušnjo.
Imam mačka, ki je delno tudi zunanji – čez poletje pač gre na vrt in je zunaj. Je kastriran, star 4 leta. Je navaden sivo progast muc.
danes sem opazila, da čudno gleda – nekako navskriž – notranja stran oči, pri nosu je čudna. Kakor, da bi imel napol zaprte oči, od spodaj navzgor.
Je to komu znano, bi lahko bila kaka bolezen? Naj ga peljem k veterinarju?
Sicer normalno je in se normalno obnaša. Se je nalezel kake mačje bolezni?
Hvala vsem, ki bi mi znali svetovati.
Lili

To je tretja veka, ki lahko postane vidna iz več razlogov. Včasih je vzrok lahko glistavost, lahko pa je tudi kaj drugega. Probaj ga najprej razglistiti. Če nima izcedka iz oči, verjetno oči niso vnete. Vsekakor pa ga lahko odpelješ tudi k veterinarju, da ti pove točno kaj bi lahko bilo, da boš pomirjena.

Lp

Hvala, bolha. Malo sem že včeraj potem pogledala (po iskalniku), pa sem našla podobno razlago. Sem mu že včeraj zvečer dala četrt Pratela, zdaj bom pa počakala, če bo kaj bolje. Če ne bo, bova šla k zdravniku. Je pa res čuden – krmežljav in škilast 🙂

Tema verjetno ni zato ampak počasi obupavam.
Vem , da je pravi spis ampak ga preberite in pomagajte :

No. Mačka je skotila tri male mucke , ki so zdaj stari že malo več kot en mesec. Enemu se je pred nekaj dnevi zagnojilo oko. Otečeno je in mucek ga ima zaprtega. Malo je tudi rdečkasto od zunaj in ven teče gnoj. Strah me je ker ne vem kaj mu je. Prosim , ne mi predlagat veterinarja ker imam 12 let ( prosim jemljite me resno ) , moji starši pa tega ne jemljejo zares in nič ne morem narediti.
Imam tudi fiziološko raztopino za razkuževanje če bi to lahko kaj pomagalo , pa zdravilo za oči AlconTobraDex , ki pa kolikor vem ni namenjen živalim. Zanima me če ga lahko uporabljam.

Mucek ima pod rebri tam ker je bila popkovina tudi majhno bulico. Na otip je kot mehurček , kot bi se opekel med likanjem ( oprostite za neumno primerjavo ) ampak je poraščena z dlako. Pomislila sem na pruh in ko sem malo brskala po internetu sem pomislila , da bi lahko bila tudi popkovna kila.

Drugače je mucek čisto živahen , poskakuje , ima apetit , mijavka. Ampak je malo manjši od brata in sestrice kar me zares ne skrbi ker je vedno kak mucek malo manjši. Strah me je ker hočem , da mali preživi in nočem , da oslepi. Strah me je tudi , da se bosta tudi druga mucka nalezla. Prosim pomagajte.
S kamilicami mu nisem izpirala očke ker sem nekje brala , da izsušijo ali nekaj takega. Prosim za pomoč!

Mucek ima t.i. mačji nahod, lepo mu očisti očke (obe) s fiziološko raztopino in mu daj kapljice, Tobrex je pravo zdravilo za to. Poleg tega pazi, da bo imel čist smrček (brez gnoja ali kakršnegakoli izcedka). Če je treba, mu ga tudi očisti s fiziološko, je zelo pomembno, da lahko v redu diha in je/pije. Kaplice mu dajaj tako dolgo, da bodo oči povsem čiste, brez izcedka in tretja veka ne bo vidna (si jih razglistila? Sredstva proti glistam so poceni, tudi iz svoje žepnine jih lahko kupiš.) Najverjetneje pa imata mačji nahod tudi obe drugi mucki, skrbno ju preglej in če se ti zdi samo malo sumljivo, daj tudi njima kapljice. Kaj več pa sama ne moreš storiti.
Bulica najbrž je popkovna kila, vendar proti temu sama ne moreš nič, mucka bi moral pregledati veterinar. Zelo pogosto pa popkovna kila živali ne povzroča nobenih težav in v takem primeru se jo tako ali tako pusti pri miru (sicer je možna operacija).
Super deklič si!

Jaz sem pri 12ih staršem marsikaj dopovedala, tako da ne obupat. 😉 Pokliči veterinarja, glede zdravil ti bo on vedel največ svetovati.

Sicer pa STERILIZIRAJTE mamo mačko in pred oddajo vse mladiče (in ne oddajte jih pred 12.tednom starosti!). Poskrbite za razglistenje in cepljenje. Vem da je težko, ampak to je vaša odgovornost. Odpovej se kakemu sladoledu in kaki obleki in prišparaj za sterilizacijo, ki je res zelo pomembna. Pasto za razglistenje greš lahko sama kupit na veterino in jo sama daš muckom, poskusi pa starše prepričat da jih zapeljete tudi na cepljenje.

Srečno!

Če potrebuješ tobrex mazilo ali kapljice ti jih lahko jaz pošljem, to mucek nujno potrebuje, tobrex nič drugega, piši mi na email [email protected], in boš dala naslov da ti jutri pošljem in dobiš v torek, vem da je to kasno,ampak bolje kot nič.Če imaš možnost pojdi do svojega zdravnika in mu razloži situacijo, če je dober človek ti bo napisal tobrex zate, saj to je isto zdravilo tudi za ljudi, lahko pa greš tudi k veterinarju in sem siguren da ti bo pomagal če mu boš razložila.

Hvala , res za vse nasvete. Za tobrex pa ni frke, že imam. Še enkrat hvala , ful mi je odleglo. 🙂

🙂

New Report

Close