Mačja kuga – izkušnje
@zaskrbljena, smem vprašati, iz kje ste? Ker me skrbi…
In, če sem prav zasledila, muc je clo bl preventivno cepljen, pa je kljub temu zaspal??! Kaj pa sumite, kje bi lahko staknil virus?
Brez skrbi, naš primer je izoliran. Muce lahko v redkih primerih tako hudo zbolijo, tudi če so cepljene. Ponavadi zaradi slabega imunskega sistema ali skrite bolezni. Pri nas je bilo to drugo, muc je imel namreč bolna pljuča in je bilo samo vprašanje časa. Virus je vse skupaj samo pospešil.
Neznansko ga pogrešamo. Njegova mama bo kmalu imela še eno leglo, ampak vem, da bi bil novi muc prehitra odločitev, ker bi v njemu iskali našo zvezdico…
Pozabila sem povedati, da aktiven virus, ki sem ga omenila v zgornjem postu NI mačja kuga in niti slučajno ni tako agresiven kot panlevkopenija (mačja kuga). Veterinar je najprej mislil, da ima muc to lažjo virozo, ampak so billi simptomi drugačni. Tu je prišlo do nesporazuma, ni vsak virus mačja kuga.
Z vzrediteljico sva v kontaktu in bolezen ni prisotna pri nobenem drugem mladiču. Še enkrat hvala vsem za pomoč in komentarje, umikam se iz foruma ker mi je vse to neznansko boleče in v tem trenutku želim razmišljati le o lepih trenutkih in pozabiti na travmatične zadnje dneve. Vsi ki ste dali to skozi verjetno dobro razumete…