Najdi forum

mačja driska

Jaz verjamem, da je nihče noče peljat. Tudi sama sem imela in imam še vedno težave glede prevoza. Ampak mi ni bilo pod čast it z mačkom na avtobus, celo z živolovko sem šla na trolo. Tudi s kolesom sem že vozila mačke na veterino. Skrajno neodgovorno je, da ne najde način kako do veterinarja, glede na to, da ima maček že 4 tedne drisko in je očitno že čisto oslabel. Čisto logično je, da če se driska kljub dieti ne pozdravi v enem tednu, je treba k veterinarju. Lahko tudi, da imam muc levkozo in umira.

Svetilnik01 lepo, da si ponudil prevoz! Mislim, da se poznava, samo zdajle pišem pod drugim imenom, ker se s prejšjim (Sissy) ne morem več prijavit.

Lp.[/quote]
poskusi se prijaviti pod drugim nikom sissy.lp

Proso bi tistega ampak res tistega,kateri se spozna na zdrvstvu malih živali !!! Namreč gre se za mojega mačaka,ki ima problem z drisko in mu traja že več kot tri tedne ali še več in je bil že pri veterinarju in so mu dajali razna injekcije in pa zdravila in se mu še vedno ni izboljšalo ! Tudi sedaj hodiva k veterinarju po terapijo,pa mi ne znajo razložit pri veterinarju od čega bi prišlo ! Sedaj ne vem ali so naši veterinarji res neiskušeni ali pa vedo,kaj je z njim narobe,pa mi nočejo povedat in zavlačujejo,samo da na veliko kasirajo,kajti kot vem, da dandanes ni veterinar poceni temveč zelo drag in se boste nekateri se z mano strinjali !!! Povedal sem jim tudi to da gre zraven na blato malo sluz in tu pa tam še kri in da nima vročine in da se igra in pa je hrano normalno ! Tale mačak je nonstop v stanovanju in nima z nobenimi z zunanjimi živali stike,tak da ne vem več od kod mu sedaj ta težava ! To še moram povedat da še imam tri muce in so ostale tri popolnoma zdrave,razen tale ! Sedaj je tudi na strogi dijeti ! Še enkrat prosim tistega,ki se spozna malo ali dosti o živalih,če mi lahko pomaga ali pa svetuje na to vprašanje ! Prosim samo RESNI naj mi odpišejo ! Vnaprej se že zahvaljujem za vaš odgovor in lep pozdrav iz Maribora ! J.M

Pelji mačka k drugemu veterinarju po drugo mnenje.
Še prej povej, kaj so že pregledali, kaj so testi pokazali, s čim mačka hraniš, koliko je star…

Se strinjam z Yo_ da ga pelji k drugemu veterinarju.

Imam muco, ki je bila stara 5 mesecev. Je sterilizirana, 2x cepljena, negativna na mačjo ‘ levkemijo ‘ in mačji aids. Ampak imam en problem ima drisko že 3-4 dni in me zanima, če je lahko to od mleka (mleko 1,5%) jé brikete iz Hoferja ter konzerve, ki jih isto kupujem v Hoferju in je zelo zadovoljna z njimi. Je pa res, da je v enem paketu 6 različnih okusov konzerv. Vseeno je zelo igriva, živahna in nagajiva muca. Za odgovor sem vam že v naprej zahvaljujem.
Lp

Od mleka in od nekvalitetne hrane.
Ukini mleko (da ga ne bi redčila, ker to prav povzroča drisko) in kupi kvalitetno hrano.
Ni top, ampak cenovno ugodna in zadovoljive kvalitete npr. je Sanabelle.
Drugače pa še malo pobrskaj, o hrani je dosti napisanega.

Najprej hvala lepa za vaš odgovor. Danes zjutraj sem ji že dala vodo namesto mleka. Na začetku, ko sem jo dobila sem ji sicer dajala od Mr. Peta brikete. Danes sem se pa odločila, da ji grem ponovno po to hrano od Mr. Peta, je kvalitetna pa še cenovno ugodna mislim ceneje od Wiskasa definitivno! Ampak ne vem kaj mi je bilo, da sem ji začela kupovati to hrano, sicer prejšnji muci, ki sem ga imela ni imel probleme s to hrano zato sem pa vrjetno tudi pri naši muci poskusila isto, zdaj vsaj vem 🙂

Katero hrano pa misliš? Ker Mr. Pet je trgvina, prodajajo pa več različnih znamk hrane?

Konzerve, vrečke in podobno mokro hrano, pa tudi mleko umakni, dokler se kakec ne normalizira, naj muca je samo suho hrano (brikete) ali pa ji skuhaj piščančje meso in riž – piščančje meso nareži na majhne kocke in kuhaj v nezačinjeni vodi skupaj z rižem tako dolgo, da nastane gosta juha. Vodo naj ima stalno na razpolago.
Javi se jutri, kako gre.

Od Mr. Peta sem dobila, kar mi je sama priporočila, da je najboljše za muciko ‘ Disugual ‘ pa še ene brikete, ki se imenujejo ‘ Natural Trainer ‘ po dokaj ugodni ceni, vse za njo, samo da bo ok! 🙂

Hvala lepa za vse nasvete, jih bom definitivno upoštevala, sporočim jutri kako in kaj! Lp

naš mucek že ima 2 dni drisko,kaj narediti? mucek je star 5 mesecev,je brikete in mačje konzerve,ne pije pa mleka..
lp.Nuša

Pozdravljena Nuša,
kot že zgoraj napisano, umakni konzerve in podobno mokro hrano. Dokler se driska ne ustavi, naj muca je samo suho hrano (brikete) ali pa ji skuhaj piščančje meso in riž – piščančje meso nareži na majhne kocke in kuhaj v nezačinjeni vodi skupaj z rižem tako dolgo, da nastane gosta juha. Vodo naj ima stalno na razpolago. Če se driska ne bo umirila v par dneh, je treba z mucem k veterinarju.
Kako pa se mucek obnaša – je živahen, igriv, še zmeraj rad je? Ali je bolj miren, kot je bil ponavadi? Ima morda napihnjen trebušček, šepa mogoče?

Mucek je živahen,ter trebusček ima velik,je igriv,ter se vedno rad je ,morem se povedat da se je pri sosedini muci pojavla driska..

Dokler se mucek sicer dobro počuti, praviloma ni hudega. Mucek naj pač ima na voljo samo brikete in vodo, dokler se kakec ne normalizira. Bilo bi dobro, če ga sedaj ne bi spuščala ven. Če bo muc še v torek imel drisko, se spet javi.

Mucek še ima danes drisko,spuščali ga nismo ven jedo je pa samo brikete in pil vodo

Lahko poskusiš še tole: v lekarni kupi Linex kapsule. Je vseeno, katere: navadne, ali Limbi (za otroke). Kapsulo doma odpri, stresi iz nje bel prahec in ga v veliki žlici razmešaj v malo (res malo, par kapljic, toliko, da bo tekoče) vode, vse skupaj potegni v brizgalko (tudi lahko kupiš v lekarni, brez igle) in stisni mucku v gobček – bolj zadaj proti žrelu, da ne more izpljuniti. Lahko uporabiš tudi malo žličko, samo potem gre lahko precej mimo. Mucek se bo seveda branil, zato ga zavij v večjo brisačo, da bo v njej imel vse tačke, ti se vsedi in imej mucka v brisači v naročju, ter ga trdno drži. Nekdo drug mu naj odpre gobček in stisne vsebino brizgalke vanj. Lahko pa tudi sama izvedeš vse, potem pač muca držiš med nogami. Poskusi biti čim bolj hitra. To mu daj vsake 4 ure, torej max. 4x čez dan. Ponoči ga pusti. Brikete in vodo lahko normalno je.
Če to ponavljaš 2 dni, se mora driska ustaviti. Praviloma se ustavi že po enem dnevu takega “mučenja”. Javi se jutri, kako vama gre.
Napiši še, katere brikete daješ mucku.

okej bom,dajam pa mu Darling

Darling zamenjaj za kvalitetno hrano.
Glede na to da omenjaš, da ima tudi sosedova mačka drisko – je tvoj maček cepljen proti nalezljivim boleznim?
Razglistila si ga, ker omenjaš, da ima velik trebuh?

Nuša, kako je z muckom?

New Report

Close