Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Mačja dlaka – sesalec

Mačja dlaka – sesalec

Pozdravljeni!

Mogoče je malo čudno, da posatavljam tole vprašanje na forumu za živalice, ampak je povezano! 🙂

V stanovanju imamo muca, z dolgo belo dlako. Sicer sem se že sprijaznila, da črna garderoba za nas pač ni…

Rada bi vprašala vse vas, ki živite s kosmatinci. Naš maček pušča ogromno dlake,kljub vsakodnevnemu temeljitemu česanju. Po tleh imamo večinoma preproge, zato rabimo dober sesalnik. Zdaj rabim tistega od mame 😉 – Vorverk. Je zelo dober ampak tudi zelo drag. Nekaj let nazaj je bil okrog 400.000 SIT. Rada bi kupila sesalec, ki ne bi bil tako drag, kljub vsemu pa dovolj močan, da pobere dlako s tepihov brez problema, ne da jo samo valja naokoli. Mi lahko kaj priporočate?
Hvala!

preveri moč maminega sesalca, potem pa išči tako močnega ali močnejšega v drugi izvedbi.

naša mami ima hooverja, in tudi muco, dlake so ja itak, samo ne toliko. ima pa samo oblazinjeno pohištvo, po tleh pa parkete in ploščice.

Saj ti ne bom v pomoč .. ampak, se hahljam ob tvojem optimizmu .. Pri nas so šle letos moje zadnje črne majčke iz omare papa … :)))
Sem zgubila vojno … :)))

[url=Http://www.musicat.cc]SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats [/url] [url=http://www.fd-ljubljana.si]Felinološko društvo Ljubljana[/url]

Rabiš sesalec, na katerega lahko priključiš električno stepalno krtačo. Edino to ti bo temeljito pobralo dlake s preprog. Samo mora biti električna, če jo vrti samo zrak iz sesalca, ne bo v redu, ker s sesanjem pada sesalna moč sesalca in potem krtača ne pobira dovolj dobro dlake. Mi imamo nekega vodnega Igea. Baje je Delfin tudi v redu, je pomanjšana verzija tega našega. Je pa precej cenejši od vorverka.

Lp

Kot pravi bolha2, električna stepalna krtača, katero ima v programu že skoraj vsak proizvajalec sesalcev. Malo je zoprno, ker je težja od običajne. Samo turbo krtača na zrak ni dovolj. Dobra izbira je tudi npr. kakšen pokončen sesalec od Benta iz Dragomelja, ni tako silno drag kot vorverk in zelo dobro posesa, pa lahek je za rokovat. Cena je verjetno pod 1000€.

Se pridružujem postu. Smo kosmati od pet do glave, črnina je skrita in samo za posebne dogodke. Imam več živali in ko se začnejo lovit, se koplemo v oblakih dlake kljub sesanju.

New Report

Close