maca ponovno- kitty pomagaj
vem da je bilo toliko o tem napisanega, ampak bi vseeno prosila za pomoč, ker jaz pojma nimam o italijanščini. Pa se ne bi rada kaj zafrknila.
Na škatlici piše:
MACA power
La Maca e un tubero coltivato in alta quota nelle Ande Peruviane
Integratore alimentare e base di Maca principio da sempre utilizzato per i suoi benefici effetti tonico-stimolati
Modalita d’uso:
Si consiglia l’assunzione di 3 capsule al giorno da deglutire con acqua.
Ingredienti:
MAca radice e.s.tit. 0,5% Beta-ecdysone (Lepidium Meyenii, maltodestrina), Maca radice polvere (Lepidium Meyenii), gelatina alimentare.
Contenuti medi: Per 100g Per 3 capsule
Maca radice e.s. 40,00g 600,00mg
Maca radice in polvere 40,00g 600,00mg
Razloženo mi je bilo, da je to 100% maca, da je pol is tršega dela rastline pol pa iz drugega. Pa da je potrebno 3 vzeti na dan.
A je potem to to, o čemer se je že dostikrat pisalo?
Se opravičujem, če pišem v napačno temo, ampak Google mi je samo tole vrgel ven v slovenščini. Brala sem, da tale maca uravnoveša hormone in me zanima nekaj v zvezi s tem. Stara sem 22 let in imam precej neredno menstruacijo, vse odkar sem pred dobrega pol leta nehala jemati kontracepcijske tabletke … nočem jih spet začet jemat, zato bi si rada uravnovesila hormone na naraven način. Zanima me, če bi morda maca pomagala in kje v Sloveniji sploh lahko to kupim?
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovore!
Živjo, jaz jo naročam na http://www.planetbio.si/maca-root-koren-maca.html
Piše pa tole, jaz sem čisto navdušena:
Perujska čudodelna zel – Lepidum Meyenii
Je edina rastlina, ki se uporablja v prehrani in ki raste tako visoko nad morsko gladino (na več kot 4.400 metrov). Nobena druga rastlina ne more preživeti v tako ekstremnih vremenskih razmerah, Maca pa iz bogate prsti visoko nad morjem načrpa minerale, s katerimi je bogat tudi prah iz njenega korena.
Maca vsebuje velik delež hranil, ki so bistvenega pomena za življenje: kalcij, magnezij, kalij, fosfor, železo, zink, vitamine B1, B2, B12, C in E, riboflavin, tiamin, askorbinsko kislino in osnovne maščobne kisline. Bogata je tudi z streoli, alkaloidi, taninom in saponinom.
Na embalaži piše, da si jo zamešač v juice, ali posuješ po žitaricah.Priporočajo jemanje zjutraj ali zgodaj popoldan, ker ti da energijo in ni priporočljiva zvečer, ker bi lahko motila spanec.
Lastnosti mace pa so opisane na tej strani in so enake tistim v kapsulah, ki so jo jemale punce, tako da mislim, da je prava.No jaz sem jo začela pit včeraj, kar v juice in moram reč, da ni slabo.Matra pa me še doza od 1-3g, saj nimam take tahtnice in delam kar malo “od oka”, verjetno nekje vmes.Zdaj bom tole popila, pa bomo videli, kaj nam prinese ta čudežna zel.Baje pa se pije 3 mesece, tako da bo treba na “dokaze” in učinke še malo počakat.
Ilona 25, a jo ti že piješ??
škratek