Maca – kakšna količina dnevno?
Na brzino samo če mi katera odgovori, koliko jo jemljete dnevno?
Sam sem jo kupil v DM-u (v prahu) in piše na škatlici 2 žlički (6 mg). Nato pa berem da jo ljudje jemljejo manj. Videl sem jo tudi v kapsulah po 500 mcg in kao 6 kapsul na dan je max. To je 3 mg. Kaj je zdaj ok?
Aja jaz jo jemljem za spermo, žena jo bo pa pač zase, če je kaka razlika v dozah pri tem, če katera ve.
Jaz sem prvi teden jemala po pol žličke potem pa sem 1 žličko na dan zjutraj na tešče. Po enem mesecu so se mi začele grozne bolečine v želodcu-trebuhu, en teden nisem mogla ugotoviti kaj se mi dogaja kaj je razlog, driska, slabost… Potem sem šla na smučanje in maco pustila doma, bolečine so izginile. Ponovno sem probala ampak jo ne prenesem. Moja teta jo je jemala, pa je imela ponoči grozne probleme z očmi, kar iskre so se ji delale in je mislila, da je z njo kaj narobe, pa je potem nehala z maco pa je minilo. Torej previdno, opazujte sebe, da ne boste razlog v primeru težav iskali drugje, kot sem ga jaz 🙂
ibiza, isto pri meni, ko sem pila kapsule (zjutraj ali popoldne). Slabo, driska, bruhanje, nobeni tableti niso pomagali in sem naprej pazila pri hrani, pa isto, potem sem opustila maco in je bilo takoj boljše 🙂
Zdaj, ko pijem v prahu, je zaenkrat v redu, pijem pa popoldne po kosilu. Zmešam v 2dcl soka (najboljše pomarančni, pa s Cedevito je tudi prebavljiva).