Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Maca in neplodnost

Maca in neplodnost

Pozdravljeni,
imam vprašanje glede uživanja tablet MACA, ki jih priporočajo za uravnavanje hormonov pri neplodnostih tako pri ženkah kot pri moških:
Ali je varno uživati izdelek (pri ženski) tudi po ovulaciji, ker obstaja verjetnost za oploditev in škodljiv vpliv izdelka na zarodek (odsvetovano jemanje v nosečnosti)? Ali jemanje samo v prvi polovici ciklusa zadostuje za uravnavanje hormonov?
Ali imate kakšne izkušnje z MACO in varnosti njenega uživanja?
Najlepša hvala za odgovor.

Mislim, da maca ni primerna za vzpodbujanje nosečnosti pri ženskah, ker zviša testosteron. Tudi med nosečnostjo je ne priporočam:

http://med.over.net/forum5/read.php?177,6958455,6958455#msg-6958455

Če želite zanositi, morate zvišati progesteron.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Spoštovani!

Zanositi ne morem že štiri leta. Deset dni pred M so se mi vsakič pojavili rjavi izcedki, katerih vzrok naj bi bil pomanjkanje progesterona. Sedaj uživam maco dva meseca in sem prvič v življenju brez teh izcedkov. Zdi se mi, da mi pomaga. Želenega rezultata pa še ni. Ali naj nadaljujem z jemanjem mace?

Meni se zdi eksperimentiranje z hormoni zelo neodgovorno. Še posebej zato, ker ne veste, kakšno je vaše “izhodiščno” stanje. Poleg tega maka ne zvišuje progesterona (le kdo vam je to povedal?), ampak testosteron, ki vas ovira pri zanositvi.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close