Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma mabthera

mabthera

vprašanje za vse ki obiskujejo to stran
ali že kdo od vas jemal oz. dobil mabthero in me zanima kak in kako se je počutil?
hvala lp
xkk

MABTHERA???

Nikoli slišala….povej nam kaj več

M.

Mabthera je novo biološko zdravilo za zdravljenje revmatoidnega artritisa. Zdravilna učinkovina v zdravilu mabthera se imenuje ritumiksad, je proti telo. Protitelesa so vrsta beljakovin.Zdravilo Mabthera se uporablja za zdravljenje pri bolnikih, ki so se že zdravili zdrugimi zdravili vendar so prenehala delovati, ali niso bila dovolj učinkovita. Jemlje se skupaj z metotraksatom je v obliki infuzije. Vsako zdravljenje sestavljata dve ločeni infuziji ki se prejmeta z dvotedenskim premorom .tako kot vsako drugo zdravilo ima tudi to nezaželene učinke:bolečine v predelu trebuha, zvišana telesna tem,peratura, mehurji , srbenje, slabost, utrujenost, težave z dihanjem, izogibat se je treba in fekcijam kajti te so zelo nevarne za sepso… orehladov in seveda gruči ljudi ki so lahko prenašalci določenih bakterij!predvsem se vsaki mesec natančno kontrolirala kri, zaradi belih ali rdečih krvnih celic da ne bi upadla.z par besedami povedano to j zadnje zdravilo ki je na razpolago nam katerim vse drugo ne pomaga več!! upanje umre zadnje.
lp xkk

Nekaj malega sem si prebrala o teh bioloških zdravilih.

A sem narobe razumela, da se biološka predpisujejo, ko vse drugo odpove???? In , da se predpisujejo, ravno zaradi manjših stranskih učinkov?

V čem je potem “logika”, da jemlješ biološko + metotraksat???

Bi lepo prosila, če bi to nekdo razsvetlil…. hvala.

ja res je nič niste narobe prebrala to zdravilo se dobi takrat ko ti esniočno več druga antirevmatska zdravila ne pomagajo oz. ne delujejo več dovolj močno da bi bolezen ustavili. je pa res da od začetka te infuzije je potrebno jemat metotraxsat kajti da se telo nabije z proti obrambo ali nekaj podobnega.s časoma ni če seveda zdravilo pomaga potrebno jemat nobenega zdravila več….a to je potem že drugo poglavje!!kar se tiče manjših stranskih učlonkov pa nisemj prepričana da je to to da so manjši kot pri drugih jaz sem navedla le take kot jih lahko kaj zlahka prepoznamo pri sebi.. a vem da jih je še kr neki..logika je pa tak pač da je ne najdem tud jaz ne a vseeno želje da mi bo kdaj bolje mi dajo upanje da je to to …
lp xkk

New Report

Close