lyprinol,litozin?
Pozdravljeni
S sinovitisom kolena-revmatološki testi negativni,operiran meniskus pred 6 tedni, se spopadam že 4 mesec,ortoped se je odločil,da počakamo še en mesec,če bo šla zadeva nazaj,potem pride v poštev zdravljenje z aplikacijo kortikosteroidov.
Zanima me,ali je možno,da se stanje izboljša,če bi začela z jemanjem Lyprinola ali Litozina,ali česa drugega?
Kaj mislite o tem?
Hvala in Lp
Hvala za vaš odgovor.
Naj povem,da sem poskusila z Lyprinolom in občutek v kolenu se je res izboljšal.
Zanima me kakšna je razlika,če vzamem klasične omega 3 kapsule ali pa Lyprinol in Liberin.
Kaj pravite npr,na kombinacijo Lyprinola z Litozinom,ki vsebuje šipek?
Ali je boljše,da se pač odločim samo za enega od teh preparatov?
V bližnjem planu imam tudi nosečnost-ali lahko ti dodatki kakorkoli vplivajo na potek?
Hvala in lep pozdrav
Spoštovani!
Lyprinol je sicer v grobi osnovi podoben klasičnim omega 3 kapsulam, ki vsebujejo omega 3 maščobne kisline (predvsem dve, in sicer EPA – eikozapentaenojska ksilina in DHA – dokozaheksaenojska kislina) pridobljene iz rib oziroma ribjega olja, drugače pa obstajajo med njima zelo pomembne razlike v sami sestavi. Lyprinol namreč vsebuje oljni izvleček novozelandske zelenouste školjke (Perna canaliculus), ki ga sestavlja redka in edinstvena kombinacija lipidnih skupin in več kot trideset nenasičenih maščobnih kislin omega 3.
Načeloma bi vam svetoval zgolj uporabo Lyprinol kapsul, sem pa v dilemi, saj vam uporabo Lyprinola med nosečnostjo ravno ne svetujem. Zaradi pomanjkanja informacij o uporabi Lyprinola tekom nosečnosti, vam njegovo uporabo raje odsvetujem.
Med nosečnostjo, vam raje svetujem jemanje Litozina ali klasičnih omega 3 kapsul. Litozin je popolnoma naraven preparat, ki vsebuje zgolj zmlete šipkove plode in je zato povsem varen. Za Litozin so navedeni tudi primeri uporabe med nosečnostjo, kjer seveda ni bilo opaziti nikakršnih težav.
Lep pozdrav,