Lymphoma I. O.
Pozdravljeni,
Stara sem m 23let in na vas se obračam, ker sem pred kakšnimi 3 tedni zatipala bezgavko na vratu, ki pa je bila ves čas neboleča. Dokler nisem dober teden nazaj bila na masaži, sploh nisem vedela, da jih imam pravzaprav vse od ušesa pa do ključnične kotanje, nekaj posamičnih, tam, kjer sem jo najprej zatipala, pa kar pravo kolonijo več bezgavk, ki so, kot da bi bile spojene v eno. Ponoči se vsake toliko zbudim prepotena, ampak ne vsako noč. Podnevi se le malo več potim v dlani kot običajno. Na otip me zaboli vranica, drugih težav pa ne opažam. Od četrtka, ko sem bila na pregledu pri osebni zdravnici, so se mi začele pojavljati se bezgavke na drugi strani vratu; pravzaprav se hitro množijo.
Danes sem bila na punkciji, na izvidu hematologinje pa piše Lymphodenopatia Collins DEM. I’m Lymphoma I. O.
Vem, da bodo izvidi punkcije povedali največ, pa vas vseeno sprašujem, če je imel kdo od vas limfom kljub temu, da je bila osnovna krvna slika b.p.? Levkocite in limfocite imam na zgornji meji, vse ostalo pa skoraj idealno…
Hvala za odgovore!
Kot že sama ugotavljaš, bo največ povedal izvid punkcije, zato je kakršno koli špekuliranje glede možnosti, kaj bi lahko bilo, nehvaležno. Pišeš o spremljajočih simtomih potenja, ki pa niso ravno značilni. Nočno potenje pomeni, da se potiš vsako noč in to tako, da je čisto mokra pižama in posteljnina.
Svetujem ti, da prosiš osebno zdravnico, da pokliče na OI za izvid punkcije. Navadno so izvidi v 2-3 dneh in osebnemu zdravniku povedo rezultate.
Drži se in stiskam pesti, da ni nič nevarnega.