LYMFSKA BORELIOZA
Lepo pozdravljeni!
Pišem vam v imenu moje mame, kateri so ugotovili na infekcijskem oddelku v bolnišnici, da ima lymfsko boreliozo.
Ker jo zadnje dve leti bolijo sklepi, vrat, ima pogoste glavobole in trpi za nespečnostjo, jo je osebni zdravnik napotil na preiskave, ker je sumil da ima sklepni revmatizem. Na infekciji so ji opravili krvni test indirektno imunofluorescenco absorbcije na IgG protitelesa EIA TEST kateri je pokazal rezultat:
IZVID: LYMSKA BORELIOZA, BORRELIA BURGDORFERI 1:8192 pozitiven
Dobila je terapijo z inekcijami 20 dni z antibiotikom lendacin 2 g dnevno.
Mama se spomni, da bi jo naj nekje 10 let nazaj pičil klop v uho, vendar pa takrat ni bila zdravljena z nobenimi antibiotiki, prav tako ni nikoli opazila nobenega rdečega kolobarja.
Zanima me, ali se navedena borelioza glede na to, da je bil pik klopa pred 10 leti , lahko ozdravi, ali je neozdravljiva, in kakšne posledice ji lahko pusti kljub zdravljenju z antibiotiki? Prav tako me zanima ali obstaja še mogoče kakšna terapija (slišala sem, da jo uspešno zdravi dr. Medved v Termah Olimia z birosenančno terapijo) za ozdravitev?
Ker smo vsi skupaj kar precej zaskrbljeni, vas prosim za vaš odgovor.
Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem
LEA
Spoštovani!
Pogosto je potrebno kure antibiotika ponoviti tudi večkrat. Mnogi imajo težave zaradi pirzadetih sklepov, kar je podobno revmatizmu ali artrozi. Marsikdo pa ostane brez večjih težav. Bioresonanca je praktično isto kot romanje v Lurd ali na Brezje.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni,
Tudi jaz imam že dve leti bolečine v sklepih in mišicah. Opravila že vrsto preiskav. Vsi izvidi negativni. Tudi za LYMSKA BORELIOZA sem že 3 krat opravila test – izvid negativen. Vsako leto dobim kakšnega klopa. Nikoli pa nisem opazila kolobarja. Zanima me ali je možno, da gre pri meni za zastarano boleriozo. Ali je možno opraviti še kakšno dodatno preiskavo za LYMSKA BORELIOZO.
Hvala za odgovor
Tina
Spoštovani!
Če je test negativen kar trikrat praktino ni mogoče, da bi imeli zastarano obliko.
Težko bo najti otipljiv razlog za težave. Mogoče gre za obliko revmatizma – polimialgijo lai kaj podobnega, ka jre pogosto težko dokazati. Včasih čudežno pomaga krajša kura kortikosteroidov, kar na nek način tudi potrdi sum.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik