Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Luskavica-problem z nohti

Luskavica-problem z nohti

Pozdravljeni!

Na forumu o dermatologiji mi vprašanja ne uspe poslati… Upam, da bo dermatolog dr. Popovič prebral te vrstice…

Stara sem 24 let. Luskavica me spremlja že 15 let, včasih jo imam več, drugič manj. Pri meni je stanje boljše pozimi kot poleti, ker sonce slabo vpliva na mojo kožo. Na soncu mi namreč bolezen izbruhne. Zadnjih nekaj let se mi je začela delati luskavica tudi pod nohti. V zvezi s tem je tudi moje vprašanje.

Oboleli noht se sčasoma sicer popravi, vendar lahko to traja tudi več kot leto. Trenutno imam obolele nohte na obeh palcih in na kazalcu desne roke. Tudi ostale nohte imam bolj krhke in se mi velikokrat lomijo in cepijo. Kljub temu, da sem poskusila že vse mogoče (od pitja kalcija, raznih utrjevalcev, negovalnih olj, biotin tablet itd..) ni nič boljše. Nohte imam nalakirane (verjetno ni treba
pojasnjevati zakaj:)).
Ponavadi me je kak dan bolel le noht, ko je odstopal od kože, sedaj me pa boli kazalec (cel prst in ne samo noht). Zgornja polovica prsta je tudi otekla. Kaj naj naredim? Obstaja kaka reč, ki bi pomagala?

Za odgovor že vnaprej najlepša hvala!

Kristina

p.s. Ne pošiljajte me na dermatološki pregled, ker sem že bila in mi je dermatolog na Polikliniki rekel, da mi ne more pomagat.

p.p.s. Prehrano imam dokaj urejeno. Vsako jutro sadje, sveže iztisnjen pomarančni sok, polnozrnat kruh z marmelado, potem v službi kosilo (mesu se izogibam, 3 leta sem bila tudi vegetarijanka), veliko spijem kompota iz jabolk, vsake toliko pijem zdravilne čaje, alkohola ne pijem, kadim tudi ne. Tudi pod stresom nisem!

Naj povem, da vprašanja, ki jih postavite strokovnjaku, pridejo najprej na njihov e-mail nalsov, da jih lahko pregledajo in šele naknadno objavijo.

za vse ki boste brali to, vedite, vsa vprašanja, pridejo k strokovnjaku. IN on se odloči kdaj bo vprašanje objavil in nanj odgovoril.

primož

Pozdravljeni!

Prepozno sem prebrala navodila, ampak sedaj vem! Bi bilo pa dobro, da bi ob posiljanju izpisalo kako opozorilo, da je sporocilo uspesno oddano in da bomo kasneje prejeli odgovor!

Se opravicujem za nevsecnosti!

Lep dan,

Kristina

Imam probleme z nohti in lasiščem .Moja dermatologinja mi daje daivobet in sorel tekoćino, vendar mi nič ne pomaga, je nekoliko bolje vendar čez čas se vse zopet poslabša . prosim ,če mi lahko kako pomagate.
L.p

Anton

Poskusite z koloidnim srebrom. Mislim, da bi pomagalo saj v navodilih tudi pise, da je za luskavico dober. Jaz moram reci da pri luskavici ne vem koliko pomaga pri drugih mogoce se bolj zoprnih stvareh (brez zamere) sem se pa prepricala in res ta zadeva deluje. Jaz sem ga vrsto let narocala v avstriji, zdaj ko se da dobit pri nas pa ga tukaj narocam in sem res zadovoljna 051633421 je gospa ki lahko pri njej narocis pa se se prej pozanimas o izdelku.

New Report

Close