Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija luskavica

luskavica

Spoštovani,
stara sem 28 let. Na lasišču, predvsem na robovih, na obrveh, na zunanjem ušesu oz. v sluhovodu so se mi v zadnje pol leta začele pojavljati spremembe na koži. Koža srbi, na teh mestih se stalno pojavljajo zapalte odmrle kože v obliki lusk. Med praskanjem se pod temi zaplatami pojavi tudi kri. Na teh mestih potem nastajajo vedno nove zaplate.
Imam celiakijo, moj brat, ki je eno leto starejši od mene, pa ima diagnosticirano luskavico že vsaj 15 let. Zanima me, ali je možno, da gre pri meni za isto bolezen, ali je možno tudi kaj drugega.
Glede na dolge čakalne dobe pri dermatologu me zanima, ali v primeru obiska kot samoplačnik, lahko dobim zdravila na recept brez doplačila, ali jih je potrebno prav tako plačati.
Najlepša hvala za odgovor,
lep pozdrav,
Maja

Pozdrav!

Glede na podatke, ki ste jih navedli , je možnost luskavice velika.
V primeru, da ste samoplačnik, lahko dobite le samoplačniške recepte, so pa ti lahko opora za vašega zdravnika, na podlagi teh priporočil vam lahko napiše recepte za mazila, zdravila.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Tudi sama sem celjakaš z isto diagnozo kot vi.
Trdo se držite diete. Kupite si alo vera gel in z njim mažite obolelo kožo tudo po lasišču, tudi na lase lahko date gel, ker ne masti lasišča. Če je hudo vsak teden namažite lasišče z oljem, drugi dan sperite. Ne uporabljajte hormonskih krem(razen če ste res kritičen primer). Jejte predvsem sadje in zelenjavo. Garantiram vam, da se bo luskavica hitro omaknila gotovo čez eno leto.

Pozdrav!

Res bi bilo lepo, če bi vse luskavice odgovorile oz. se pozdravile z vašo terapijo.
Vsekakor lahko poskusite z omenjenim zdravljenjem, če vam uspe , imate res srečo.
Ker pa vemo, da je luskavic veliko oblik, ker so zelo trdovratne za zdravljenje, samo aloe in dieta ne pomagajo!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close