Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Lupinica za na voziček ali ne?

Lupinica za na voziček ali ne?

Pozdravljene!

Svar je takale. Kupili smo voziček PP, za lupinico smo pa hotli Maxi Cosi. Problem je v tem, da Maxi cosi ne paše na voziček.
Zdaj me pa zanima, koliko vi svoje otročke vozite v lupinici, razen v avtu. Naša pikica bo prišla v novembru. Ali naj kupimo, PP lupinico da paše na voziček? Jo bomo pozimi vozili v lupinici, razen v avtu?

Hvala vsem in lp.

Jaz sem našega kar rada vozila v lupinici v vozičku. Ko se ni hotel več voziti v košari in sem ga pa jaz hotela imeti še vedno obnjenega proti sebi, sem ga pač dajala v lupinico. :))) Čeprav baje, da ni najboljše za držo otroka. Tako da sem res potem kaj kmalu prešaltala na športen voziček in tako da je gledal naprej. Po drugi strani je pa fajn recimo če kam greste in ti zaspi v avtu, ga lahko potem samo preklopiš na voziček in greste dalje z vozičkom, brez da bi ti ga bilo treba kaj dosti prekladat.

Po mnenju pediatrov je lupinica zgolj za prevažanje v avtomobilu in ni primerna za sprehode.
Mi smo jo uporabljali za prevažanje v avtomobilu, na vozičku pa zgolj v trgovini.

LP

Jaz uporabljam maxi cosi ker je veliko širša in zato otrok ni tako potlačen. Res mi pa tudi ta od pp večkrat pride prav, ko vem da bo v avtu zaspal in ga pol ne budim.
Je pa smotano ker lupinica ne gre na košaro ampak samo na športni del.

NE, otrok mora ležati na ravnem. Saj ga preprosto dvigneš iz lupinice in preložiš v voziček.
Samo pomislite, da bi morale same ne prostovoljno spati sede, ker se nekomu ni ljubilo, da bi vas prestavil, ker ste pač spale. In kako si zaležan. Prosim na ljubo otroka in njegovega razvoja prestavite jih iz lupinice, četudi spijo.

S tem se sicer povsem strinjam. Je pa res tudi, da pridejo trenutki (no odvisno od otroka) ko otrok noče in noče spat (krči, zobki, prehlad itd.). In če slučajno zaspi v lupinici ga jaz niti pod razno ne tikam. Ker če se zbudi spet joka, če joka ni ravno v posteljici ker joka še bolj itd.
Tako da je teorija in to kaj je najboljše za otroka eno. Praksa pa drugo.

S tem se sicer povsem strinjam. Je pa res tudi, da pridejo trenutki (no odvisno od otroka) ko otrok noče in noče spat (krči, zobki, prehlad itd.). In če slučajno zaspi v lupinici ga jaz niti pod razno ne tikam. Ker če se zbudi spet joka, če joka ni ravno v posteljici ker joka še bolj itd.
Tako da je teorija in to kaj je najboljše za otroka eno. Praksa pa drugo.[/quote]

Točno tako je v praksi. Če ima otrok rahel spanec in si si komaj priboril, da je revež zaspal, pa magari v lupini, ti niti na kraj pameti ne pade, da bi ga kakorkoli ali kamorkoli prestavljal. Sem ene parkrat izkusila par urno vreščanje, ko sem malo dala iz lupinice v voziček in me je kmalu minilo…

Lupinica je z razvojnega stališča izključno avtosedež in popolnoma nič drugega. Sploh pa če vidim revčka, da ga vozijo v lupinici po makadamu, se mi zasmili v dno srca. Uboga njegova hrbtenica!

Jaz osebno sem vedno znova presenecena, koliko mamic vidim, da otrocka po raznih soping centrih prevazajo v lupinicah, celo na sprehod jih vozijo v lupinicah.

Nic ne obsojam, vsak se odloci po svoje. Jaz sem nacrtno vzela vozicek in lupinico, ki ne paseta skupaj, da ne bi slucajno po pomoti kdaj pustila otroka predolgo v lupinici.

Lupinica je avtosedez in konec. Ko je otrok starejsi, tudi ne vzames ta velikega avtosedeza iz avta zato, ker je otrok v njem zaspal.

To je samo moje mnenje, seveda nic ne recem, da katera dela kaj narobe, ce dela drugace. Vsaka zase ze ve, kako je prav.

Jaz sem lupinco uporabljala v avtu ter ko sem žla z malo v trgovino ker nisem imela varstva. Problem je v tem da ne dobiš v vseh trgovinah voz s tistim plastičnim ležalnikom za dojenčka. Če imaš voziček na katerega montiraš lupinco se ti s tem problemom ni potrebno ubadati. Sploh pa z malim dojenčkom ne greš na “dolg” šoping ampak na hitro vzameš kar nujno rabiš in greš domov. Tako da ne vidim problema v tem da bi bil otrok predolgo v lupinci.
Na sprehodih pa je bila vedno v trdi košari.

New Report

Close