lumboishialgia
Leta 2003 sem pri tenisu dobila ukleščen živec in po 10 inekcijah se je stanje normaliziralo.Po 3-mesecih sem pri težkem dvigu bremena ponovno ukleščila živec s tem da sem po nekaj dneh dobila napad ishiasa v celo desno nogo.Bolečine so bile najhujše na zunanji strani goleni takoj nad ahilovo peto proti mišici.Noga mi je skoraj v celoti omrtvela za nekaj dni.Po fizioterapijah(galvanske kopeli in el.stimulatorji) se je stanje izboljšalo,vendar je predel od pete do mišice ostal omrtvičen.Veliko se ukvarjam z razno telovadbo.Letos so se začeli pojavljati močni krči v mišici meč in občasno v stegnu, sedaj so prenehali in po celi nogi od hrbtenice preko ritnice do stopala čutim utripanje živca, mišica v meči pa se samodejno krči in premika skoraj ves dan.Ponoči se vse umiri.Izvid MRI:L3 in L4 je spinalni kanal ožji kot običajno.Robne naplastitve na korpusih vretenc LSH(spondiloza) in mali sklepi od L4 do S1(spondilartroza).Strukturne spremembe zaradi intervertebralne osteohondroze.Spodnje tri mdv.ploščice so desicirane(hondroza).Disk L5-S1 je znižan,vidna je fisura dorzalnega dela diska.
Izvid EMG: kronična radikulopatija na nivoju S1 desno.
Ali se navedeno stanje lahko pri vas pozdravi ali omili?
Težave, ki jih navajate so tipične za lumboishialgijo. Letošnje težave so lahko le posledica kroničnega stanja, ki pred tem ni bilo zdravljeno. Če so težave letos prišle brez pravega vzroka, je toliko bolj potrebno čimprejšnje zdravljenje.
Področje L3-L4 seva bolečine na to mesto in v stegno
Področje L4-S1 seva bolečine po celi nogi preko meče do ahilove tetive.
Vzrok teh bolečin so navedene spremembe v ledvenem delu hrbtenice, kar potrjuje tudi izvid EMG.
Z našo terapijo lahko v veliki meri olajšamo vaše težave, predvsem krče, utripanje živca in bolečine v nogi, zato vas vabim na pregled.
Lep pozdrav,