Najdi forum

Spoštovani,

stara sem 43 let in pred dvema letoma so se mi začele pojavljati bolečine v ledvenem predelu. Izvidi rtg ledvenega dela hrbtenice so sledeči:
sacrum acutum in premik težiščnice navzpred,
spondilartroza in začetna i.v. hondroza LS prehoda.
Naj omenim, da redno izvajam vaje, ki so mi jih priporočili na fizioterapiji, poleg tega še 3x tedensko plavam. Težava je v tem, da sem letos že drugič v bolniški zaradi močnih bolečin in oviranega gibanja. Jemljem Ketonal, ki mi sicer pomaga, vendar ne želim v nedogled jemati zdravil.
Zanima me, koliko terapij je potrebnih za odpravo težav, če je le to sploh mogoče…malo me tudi skrbi, kako ravnati med samimi terapijami, ker šport menda ni priporočljiv, ravno tako kot cela vrsta drugih opravil?!
Za vaš odgovor se vam vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav,

Saša

Pozdravljeni,

slike ne kažejo nobenih pomembnih sprememb. gre za razvojne napake drže in obrabne spremembe v predelu L5-S1, kjer je spremenjena medvretenčna ploščica in sklep. Razvojne napake (sacrum acutum in premik težiščnice) v večini primerov ne povzročajo nobenih simptomov.
Bolečine, ki jih opisujete z izvidom popolnoma ne sovpadajo. Morda je vsebina izvida preskopa, predvidevam, da bi bil potreben natančen pregled slik. Spremembe, ki pozvročajo težave, so lahko tako majhne, da jih radiolog ni opisal, pod predpostavko, da niso pomembne. Pa vendar se velikokrat zgodi, da minimalne spremembe povzročajo številne in velike težave.
Priporočam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj pa prinesete poleg izvidov tudi slike. Na podlagi pregleda in klinične slike vam bomo lahko natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja.
Aktivnosti so priporočjlive kot oblika preventivnega zdravljenja, v fazi bolečin pa kakršne koli aktivnosti odsvetujemo, prav tako je priporočljivo, da med terapijami ne izvajate nobenih športnih aktivnosti.

V kolikor se odločite za zdravljenje z manualno medicino, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close