Najdi forum

Spoštovani,
na vas se obračam z vprašanjem in sicer že leto dni trpim neznosne bolečine v križu (v službi imam sedeče delo, a nikakor ne morem sedeti, saj je bolečina prehuda, tako, da ves čas stojim). Magnetna resonanca je pokazala degeneracijo medvretenčne ploščice v ( ledvenem delu (L5?). Protibolečinske tablete ne pomagajo, skozi sem dala različne fizioterapije, kiropraktika (h kateremu še hodim), vsakodnevne vaje za moč in raztezanje za hrbet, a izboljšanja nobenega, kvečjemu slabša se, saj me je poleg križa začela boleti tudi peta na nogi (le peta na levi nogi, čisto ob roku in ne cela noga). stara sem 30 let, sem povprečno aktivna v športu.
Prosim za pomoč in mnenje – kaj bi mi še pomagalo, saj dobesedno že le še životarim, življnje gre pa mimo mene?
.
Prosim za hiter odgovor in lep pozdrav
Janja

Pozdravljena Janja!

Poskusila ste že vse terapije za medvretenčno ploščico. če vam nekaj terapij pri kiropraktiku ni pomagalo, bi vam odsvetovala hoditi k njemu, saj je posledica njegovih manipulacij nestabilen sklep, ki lahko dodatno povzroča bolečine.

izjemno pomembno je, da imate cel dan napeto globoko trebušno mišico in globoke hrbtne mišice v moći 20% max moči. S tem onemogočate napredovanje stanja in zmanjšate možnost recidivov v enem letu za 80%.

Morda lahko še posuksite s trigger point terapijo, da vam sprosti mišice, ki verjetno tudi del vaših težav. In pa zanje je značilno, da ne odreagirajo na protibolečinska zdravila.

New Report

Close