lulček
Lep pozdrav!Imam fantka,ki je star 4 leta in me zanima če se lahko kožica na lulčku zaraste?Prej mu je kožica lepo šla čez lulčka,zdaj pa imamo probleme.Sploh ne gre nazaj in ne pusti mi da mu potegnem,ker ga boli.Ali je možno da se mu je kožica zarastla nazaj?Probala se že pri kopanju ko je kožica bolj mehka pa ne gre.Kaj naj naredim?
Hvala za odgovor!
LP
Pozdravljeni, pikolina,
lahko se delno nazaj prilepi. Potrebno je samo energično nazaj povleči, če pa imate doma morda kakšno kortikosteroidno mazilo, mažite 2x dnevno 3 ali 4 dni, potem pa potegnite.
Ko bo odlepljena, pa vsak večer res nazaj potegnite in umijte glavico in ostanke na kožici.
lp
Tanč
Žal kortikosteroidne kreme ne morete kupiti, je samo na recept.
Vendar moram povedati, da ne vedo vsi zdravniki, da se v tujini to zdravi tudi s kortikosteroidnimi mazili.
lp
Tanč
Krema je Locoidon.
lp
Tanč
Garamycin je antibiotična krema, če ni pordele kožice(vnetja), potem ni potrebno mazati.
lp
Tanč
Pozdravljeni, Neptun,
Advantan je tudi kortikosteroidna krema (vendar metilprednisolon), članki govorijo le o hidrokortizonu.
lp
Tanč
Lep pozdrav!Moram vam povedati,da mi zdravnica ni hotela napisati recept za locoidon kremo.Najprej me je vprašala zakaj jo potrebujem,pa sem ji povedala da za starešega sina,ker mu ne gre potegnit kožice nazaj.Rekla mi je kje sem to čula da je ta krema za to,da je ta krema za zdravljenje ekcema.Tako da sem ostala brez kreme.Ali lahko kupim katero drugo brez recepta?Zaenkrat mu zvečer namažem z otroško kremo za ritko.
LP in se vam iskreno zahvaljujem za odgovor!
No, saj sem napisala, da bo verjetno tako. Moram povedati, da sem tudi sama te članke videla šele potem, ko me je ena mamica na tem forumu vprašala o tem.
V spodnjem linku je odličen strokovni članek v ugledni reviji Pediatrics, letošnji-torej čisto svež, o uporabi kortikosteroidnih mazil pri fantkih. Sicer malo počasi odpira stran, pa jo morda kopirajte in odnesite vaši pediatrinji. Pred Pediatricsom verjetno ne bo komentarjev, kje ste to videli:))))
lp
Tanč
No, super, to je prvič, da je urolog predpisal za zlepljeno kožico kortikosteroidno mazilo, čeprav je ta nasvet star že dve leti:=)
Kožico potegnite koliko gre in namažite kožico okoli glavice, potem pa dajte kožico nazaj na njen normalni položaj.
Diprosone bo povsem primerna, Kuterid G pa vsebuje še antibiotik in raje ne.
Obrezovanja se sicer urologi poslužijo pri povsem zoženi kožici, ki se je ne da razpreti. Kortikosteroidna mazila pa delujejo, če vidimo zlepljeno kožico, torej lahko vsaj delno prikažemo glavico penisa.