Najdi forum

Lulanje in umivanje rok

Zakaj si fantje umivamo roke po lulanju?

A ne bi bilo bolj logično, da bi si roke umivali predvsem pred lulanjem? Saj z rokami stalno šlatamo kake umazane stvari, pa denar….

Roke si umijem pred in po lulanju, ker sem se že kot otrok tako navadil.
Pod mikroskopom mi je neka laborantka pokazala bacile in od tedaj umivam tako sebe kot recimo sadje. Tudi avto imam rad čist, predvsem volan, ročice.
Kar zanimiva tema, s veseljem si bom ogledal druge odgovore. Lep p., Andi

Umivanje po lulanju je namenjeno očiščenju tistega, kar ste morali ob dogodku prijemati – razne kljuke, vrata itd. Jaz vse te reči navadno odpiram s komolcem, pa tudi ven se skušam prebiti tako, da se ne dotaknem ničesar več, ko si umijem roke (nosiš jih tako kot kirurg, pokonci navpično). Najbolj pa me na stranišču razjezijo pipe, ki jih je treba privijati in jih ne moreš zapreti s komolcem! Potem je tako vseeno, ali si roke umiješ ali ne, saj je te pipe otipavalo na tisoče rok, pred in po umivanju!

Ämpak ni tako hudo. Na neke vaje iz mikrobiologije smo morali priti z “umazanimi” rokami. Ker sem pripotovala z mestnim avtobusom, kjer sem se izdatno oklepala raznih ročajev, sem si že domišljala, kaj vse bo zraslo iz brisa mojih rok. Naredili smo brise in počakali en teden. Iz mojega brisa je zrasla samo ena bakterija, ki je padla na gojišče iz zraka! Skratka, celo po avtobusu sem imela čiste ročice. Je pa umivanje zelo pomembno tudi zaradi praživali in virusov, zlasti v zimskih in poletnih mesecih, ko se tako prenese marsikaj…

Zakaj si potem ženske umivamo roke po lulanju, če se med lulanjem sploh ne dotaknemo svoje češplje z rokami. Meni je lepo če si fant umnije roke po lulanju.

New Report

Close