lulanje in kakanje pri 7 mesecih
Men se bo zmešal. Moja psička še vedno lula in kaka po stanovanju pri skoraj 7 mesecih.
Vsak dan greva na sprehod najmanj 5x. Dostikrat se zgodi, da po srehodu dolgem pol ure, pa tudi več, najdem v spalnici lužico, pa tudi kakec. Večinoma ignoriram, danes pa sem kar malo znorela. Odpeljala sem jo do lulanja( po klicu ni hotela priti, ker je vedela kaj je narobe), malo namočila gobček v vodo in jo frcnila po gobčku. Nato sem jo dala v njen boks in še v drug prostor, kjer je sedaj sama in si ne upa niti bevsknit. Ne znam si pomagat, sem zelo razočarana nad njo, ker se sicer zelo veliko ukvarjam z njo, hodim po gozdu, mečem žogice, se lovim, jo nagrajujem za dobra dela, tudi za lulanje in kakanje v naravi je nagrajena. Ampak ona kot da sproti pozablja, kaj je prav in kaj ni. Ko sva na sprehodu zvečer je super, če sva čez dan opazi vsake noge( človeška in pasje) in že leti in niiiič ne sliši.
Morda kdo ve kaj lahko še poskusim narediti, da bi se končno že naučiča biti čista, sicer mi ne ostane drugega, kot da imam psičko cel dan zaprto v boksu, brez igre in komunikacije. Sam, jaz bisemželela im eti psa zato, da bo zaprt in sam, pač pa da nama bo skupaj prijetno. Pasma je pudelj.
Prosim za kakšen nasvet
dagi,
a vedno opravi zunaj potrebo, potem pa še notri ali je zunaj ne opravi?
Tole kaznovanje, kot si ga izvedla danes, bo povzročilo več škode kot koristi, nikakor pa ne bo rešilo težav s sobno čistočo. To je tako, kot da bi otroka želel odvaditi plenice in bi mu tiščal nos v iztrebek, nato pa ga osamil v njegovi sobi in predvideval, da bo vzgojni učinek ta, da bo naslednjič uporabil WC, če smem tako ilustrirati.
Pisniti ne upa zato, ker ve, da je nekaj naredila narobe, saj si očitno zelo jezna nanjo, ne ve pa kaj je to. Ker nočeš doseči tega, da se bo pričela izogibati boksa, a ne, opisano tudi s tega stališča ni dober pristop.
Pričnita z uvajanjem sobne čistoče tako, kot da je prvi dan pri tebi. Ko jo izpustiš iz boksa, takoj z njo ven, po možnosti jo pelji na neko dovolj mirno mesto, kjer ni veliko motečih elementov in zelo, zelo pohvali, če / ko bo opravila potrebo. Zelo, zelo hvali vsakič.
Pri vodenju ven loči čas in prostor za opravljanje potrebe in sprehod, sprehod / igra naj sledi za tem, prav tako se na mesto za opravljanje potrebe vrnita še enkrat po sprehodu / igri.
Glede odpoklica: psičke nikar se spuščaj s povodca, dokler nima izdelanega odpoklica. Sedaj tako prihaja v pasjo puberteto in bo skušala prelomiti vsa naučena pravila, tako da moraš biti že zato posebno dosledna. Psičko na povodec, za divjanje in igranje uporabljaj sledni povodec, aktivno delajta odpoklic.
A hodiš z njo v pasjo šolo?
Bili sva že v mali pasji šoli. Tam se je naučila sedi, prostor, tudi na povodcu zna lepo hodit, ampak samo kadar se njej zdi. Ravnokar sva bili zunaj, vse je potekalo brez problema. Takoj ko sva prišli iz bloka se je polulala, potem sva malo hodili in tekli s povodcem seveda, potem spet hoja, ko je začela malo preveč vlečt sem ji dala gor halti in potem sva zopet lepo hodili. Ko pa sva prišli do bloka pa se ni več polulala in sva šli še en kratek krog, še vedno nič in zdaj sva prišle domov. Čez noč jo bom spet dala v njen boks in šele jutri zjutraj ven. Drugače nimam več miru pred njo. Žalostno, sploh pa ker to ni naš prvi kužek, nisem pričakovala da bo naslednji tako zelo, zelo drugačnega karakterja.
Saj zgleda ravno tako, kot da je ne bi imela rada. Imam jo zelo, res se veliko ukvarjam z njo.
Ker ima ogromno energije tudi veliko tečem in se žogam, tudi igram in cufam se z njo, ampak ona kot da se nikoli ne utrudi. Zelo rada se tepe oz. grize roke, noge, kot se igra s psi. Nekajkrat mi uspe jo zamotiti s kakšno drugo igračo, ali ukazom sedi, jo potem nagradim, samo potem pa spet akcija. Včasih je pridna, če jo ignoriram, včasih Je hiperaktivna, jaz pa tudi ne več rosno mlada. Me res zjezi, ker ji skušam čimveč ustreči, po cele dneve sem z njo, njej pa je vseeno kje se polula.
Imaš toy-a, pa rabiš halti? Lepo te prosim, že ob prebiranju na sosednjem forumu se mi je vse skupaj zdelo grozno, zdaj se mi zdi še bolj…
Začnite delat S TEM PSOM in nehajte primerjat s prejšnjim. In to čisto od začetka, kar se navajanja na sobno čistočo tiče, ker ste pravkar porušili še tisto malo, kar ste že imeli narejenega. Ven po vsakem spanju, hranjenju, razburjenju, igri.
Ah ja, tudi jaz imam pudlja, sicer odraslega, ki ga nikakor ne morem odvaditi lulati ali pa tudi kakati po stanovanju. Kadar dežuje, on na dežju že ne bo kakal, raje gre nazaj v stanovanje in se pokaka na preprogi. In ker je fant, veselo dviguje nogo in uničuje pohištvo! Aja, še to, tega ne dela od vsega začetka, dve leti je bilo vse OK, potem pa, kot da se mu je nekaj premaknilo v glavi. Verjetno se mu je res, saj je 1x imel tudi epileptični napad.
Kaj sem čakala? MIslim, da niti nisem. Sem ga peljala k veterinarju, ker pes je namreč tudi kastriran, pa mi niso znali povedati drugega, kot da ga naj pač ignoriram in pridno brišem za njim. No,tak nasvet bi mi lahko dal tudi zidar ali pa pek, ni treba biti veterinar. Tudi v šoli je bil. Aja, markirat je začel po kastraciji.. čeprav večina meni, da se to po kastraciji neha ne pa začne…
Če ga kregam, postane napadalen, tako da so z njim kar veliki problemi. Ker vem, da imaš ti veliko opravkov s psi, pa mi povej, kaj bi ti naredila v mojem primeru? Hvala za odgovor.
A če bi bil napadalen do mene? Ukinitev vseh privilegijev vključno z nobenim vzpenjanjem na kavč npr., hrana samo, če bi prej izvedel par vaj (glede na to, da sta bila v pasji šoli), nikamor, brez da mu izrecno dovolim. Tudi kakšno okoli ušes bi dobil v primeru, da bi agresijo nakazal name/na družinske člane, samo tega ne moreš svetovat prek foruma, ker 1. situacije ne poznam in 2. si večina ljudi potem predstavlja, da greš in psa pregarbaš. Predvsem mu pokaži, da si ti glavna in da določenih stvari NE DOVOLIŠ! Ne zdaj, ne jutri, sploh NIKOLI.