lulanje in kahlica
Drage mame,
zanima me kakšne so vaše izkušnje z uvajanjem kahlice oz. lulanjem vaših otrok. Nekaj sem iskala po forumu, ampak nisem našla nič podobnega mojemu primeru. Moj 9-mesečnik se namreč že kakšen teden prav vsakič, ko ga previjem pri tem polula. Ko mu odvijem plenico, se zresni, pogleda proti lulčku in začne lulati. Ker sem imela sprva seveda vse polulano, mu sedaj plenico še malo podržim pod ritko in ga vprašam, če bo lulal. Po mojem mnenju se najprej prav skoncentrira in potem se polula. Potem pa se nasmehne in postane kar malo važen, ker mu je spet uspelo. Ko sem malo spraševala druge mame, so svoje malčke začele navajati na kahlico šele nekje pri letu in pol. Jaz pa mislim, da bom šla svojemu že kar jutri kupit eno luškano kahlico. Ne vem pa kako bo lovil ravnotežje na njej. To bo prav gotovo zabavno.
Nataša
Nataša pozdravljena!
Tastarejši sin je bil star 9,5 mesecev, ko sem ga kar tako posadila na kahlico.Bilo mu je zelo všeč in kar prvič se je polula in pokakal. Potem sem ga pri vsakem previjanju dajala na kahlo in tako se je ponavadi zmeraj pokakal v kahlo in nič več v pleničko. Odvadil pa se je plenic pri 2,5 letih.Ampak moram reči, da njemu sploh ni bil problem sedeti na kahli.
Drugo poglavje pa je tamala gospodična.O kakšni kahli sploh ni bilo govora do kakšnega meseca nazaj (stara je 21 mesecev).Zdaj pa ponavadi zvečer pred umivanje sede nanjo in lula, pa čez dan se hoče slačit, ko gre njen brat na stranišče in hoče seveda ponavljat. Silimo je ne, sedi pa tako ali tako ne na njej, če misli kaj naredit, naredi, drugače pa takoj vstane.
Verjetno ti s svojim odgovorom nisem kaj prida pomagala, res pa je da smo mi imeli kahlico že doma (sin jo je dobil kot darilo ob rojstvu), zato sem ga kar tako posadila nanjo.
Tudi pri nas je bilo podobno, da se je polula med previjanjem, predvsem ko se je zbudil po opoldanskem počitku. Pa smo ga dali za hec na kahlico in mu je uspelo. Zdaj je star dve leti in kahlico še vedno uporablja bolj za hec. Včasih se polula, drugič ne. Vendar pa čisto znori, če ga ne damo na kahlico, ko ga previjamo. Enkrat se bo že navadil. So pa kahlice različnih velikosti – tudi za bolj majhne ritke. Poskusi – mogoče mu bo pa všeč.
Pozdravljena!
Pri nas nam je stric prinesel tisto kahlico, ki zapoje, ko se otrok polula ali pokaka. No, in ker naša punčka vedno ko kaka dela nore frise, sva rekla, pa probajmo. Tako jo že od šestega meseca dalje dajeva na kahlico za kakat. In moram reč, da se je navadila in prav počaka, da jo posedeš na kahlico in se pokaka. Morda prezgodaj, pa vendar nam je uspelo. Za lulat pa še ne vem kako bo.
Lep pozdrav.