Najdi forum

Pozdravljeni,

Na travnatem delu našega dvorišča se v zadnjih dveh tednih pojavljajo nekakšne luknje. Nekatere so ravne, ostre, široke 1cm ali 2, kot bi jih kdo naredil z železno palico, druge zgoraj nekoliko razpotegnjene, večinoma so globoke kakšne 3, 4 ali 5 cm. V nekaterih sem opazila, pa tudi drugod sem pa tja po dvorišču, nekakšno prozorno meglico. Nekatere sem razkopala, tudi nekoliko širše, vendar nisem našla nobene živali. Ni mi jasno, če živali, ki jih delalo prihajajo iz zemlje ven, ali gredo v zemljo.
Nekaj sem brala o metuljih – “sovkah”, ki so aktivne ob deževnem vremenu in ponoči, vendar je opisov premalo, da bi vedela, če gre morebiti za kaj takega.
Zanima me, če se je že kdo s tem srečal. Ali pa kakšen drug uporaben nasvet?
Hvala in lep pozdrav vsem, ki boste to brali.

Pozdravljena!

Popolnoma to se dogaja letos na naši travi.

Pred mesecem sem naletela na vrtu na enega izjemno velikega ježa in sem najdbo “pohvalila” sosedi. Njen komentar je bil, da je super, da imamo ježa, a škoda, da dela take luknje v travo! In tako sem zvedela, od kod so 🙂

Imaš nočnega obiskovalca!

Pozdravljena,

Hvala za tole sporočilo.
Če gre za ježka, je to prav lepo. V zadnjih dneh pa nisem opazila novih lukenj, sem pa našla nekaj kakcev (7-8mm debelih in 5-6cm dolgih, črne barve) po travi. Morebiti pa gre zares za ježka.
Bom kar nekaj jabolčnih krhljev nastavila, da vidim, če jih bo našel.

Lep pozdrav in hvala.

New Report

Close