Najdi forum

Pozdrav,

ali mogoče kdo ve, kje bi se dalo kupiti lučnik? pa ne semena, ampak že rastlino? ali jo mogoče ima kdo doma in bi mi jo prodal?

LP N

A misliš velecvetni lučnik (papeževa sveča) Verbascum densiflorum ? V Sloveniji raste v naravi na gozdnih jasah, suhih pobočjih, grmovju. Dosti krat ga vidim ob cesti, a tak te najbrž ne zanima 🙂

ja, tak lučnik mislim…samo, da bi ga imela doma …:)
kje ga pa to vidiš?

Svetujem vam, da če ga rabite za čaje, je zdajle še čas, ker še vedno cveti na obrobju posek, ob robovih cest ali celo tudi na travnikih. Malce se je treba zapeljati na podeželje, ali proti travnikom in pašnikom proti gozdu. Lučnik ali papeževa sveča zelo rad raste na peščenem področju, zato ne vem, če ji boste lahko ugodili njenim zahtevam. Če vam pa to ni blizu, ga lahko dobite pri meni, ki ga nabiram nad 1000 do 1300 m nadmorske višine. Kontaktirate lahko na moj e-naslov: [email protected], lep pozdrav.

Pozdravljeni.!
mene pa zanima kako velik, zraste lučnik?

Lep pozdrav. P.S. prosim če čimprej nam odgovorite.

Podjetje Vitus.

Lučnik zraste tam od 1,5 m do 2 m visoko. Je dvoletnica, ki prvo leto naredi listni venec pri tleh in šele drugo leto naredi steblo na katerem rastejo rumeni cetovi. Cvetove je potrebno hitro posušiti in shraniti v steklen kozarec, ki se dobor zapira.

Res je na hitro se morajo posušiti,kajti če ne ohranijo svoje lepe rumene barve niso več za uporabo.Res je zelo zdravilen za bronhitis in ostala prehlana obolenja,skupaj z šipkom,ozkolistnim trpocem,listi jagode,maline,robide,nabranimi spomladi,z žajbljom,cvetovom dišeče vijolice.

New Report

Close