Najdi forum

luči na hodniku!

Rada bi imela na stropu na hodniku tiste majhne okrogle lučke, ponavadi so v gips plati, jaz pa bi imela kar v srtop.Pa me zanima koliko bi jih morala imet, da ne bi rabila še dodatne osvetljave, oziroma še kakšnega lustra, skratka koliko svetlobe oddajajo, imam dolg hodnik tam nekje 4 ali 5 metrov in ker ni dosti dnevne svetlobe bi imela kar te luči?!
Torej koliko vatne so te luči in pa kakšna je cena?

Hvala

Po mojem si se zmotila. Tole ni spletna stran Merkurja, Bauhasa ipd ampak Starševski čvek.

Rabila boš spuščen strop. To so sicer halogenke, ki pa niso varčne in porabijo kar nekaj.

Za ceno pa povprašaj v Obiju ali podobnih trgovinah, imajo vsi, ki se s tem ukvarjajo. Rabiš pa potem še mali transfortmatorček, kamor potem vežeš vse lučke.

ne vem kako si predstavljaš to kar v strop dat … tako ne gre ker so vgradne luči. MI jih imamo vgrajene v mansardi 10 lučk (toliko jih je bilo v kompletu) daje povsem dobro svetlobo, redko prižigamo še druge luči.

Računat moraš, da rabiš recej veliko luknjo v stropu za tako lučko. Ni to sam reflektorček, ima še precej volumna zadaj za avtomat itd. Zato se vgrajujejo v les in knauf, ne pa direkt v beton.

Danes dobiš LED luči, moči 1,2 W, 220 V. Zelo majhna poraba, in nič se ne grejejo! So pa malce dražje!
Nekje pač plačaš!
Ni pa tako enostavno, kot si zamišljaš!
So že zgoraj pisal, kaj in kako!

Direktno v strop tega ne boš mogla dat, ker te lučke vzadaj rabijo prostor. Tako da boš mogla spustit strop. Lahko imaš halogenke ( te se grejejo in tudi veliko skurijo) ali pa led lučke, kar sedaj dajejo večino vsi. Lahko imaš zvezane preko transformatorja, ali pa direktno na 220voltov. V primeru, da boš imela ta transformator ( to je ena taka majhna plastična škatlica) skrito nekje v stropu, poskrbi da boš imela v primeru da crkne, omogočen dostop. Če ne bo treba strop rezat, da boš prišla do njega.

Maš pakirane po 3 ( so cca 100€-led lučke), in pa tudi posamezno, odvisno za kakšne se boš odločila. Imajo pa vsaj za moje pojme največjo izbiro, kak Bauhaus oz midva sva jih kupila v Belwatu v Trzinu.

Lp

brez spuščenega stropa tega ne boste mogli izvesti.

Če pa misliš to montirati v betonski strop, bo treba pošteno štemati v beton. Mislim, da to ni izvedljivo, ker boste preveč poškodovali ploščo.

Jaz imam raven lestenec po dolžini predsobe , na tri-štiri metre 4 halogenske luči po 50 W (bodi pozorna, ker imajo nekatere luči po 35 W – velika razlika). Tudi jaz si mislim, da ga (tudi zaradi možnih inštalacij) ni za razbijat po stropu.

¸

Ne rabiš stropa spuščat..treba je gledat za NADgradne lampe, ne vgradne….

Obi, Bauhaus, Merkur, itd. so največja jajca od trgovin za dobre lampe…za ugodno ceno sta npr. firmi DRM, pa v Mengšu Dimco…

Bolj fensi stvari ima npr. Sterle…

http://www.modularinternational.com/img/prod/prof_bolster_ar111_jack.jpg

http://www.stylepark.com/db-images/cms/flos_architectural/img/p305355_488_336-1.jpg

http://www.stylepark.com/db-images/cms/flos/img/p272803_235_161-1.jpg

Vidim da ste vsi neki pametni, spoznate se pa popolnoma nič…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

New Report

Close