Leto stara tema, ampak OK. Ko takole berem tele komentarje mi je že prav hecno.
Katerokoli sadje ali zelenjavo vpišeš v google dobiš prvih nekaj zadetkov takih, ki ti tisto rastlino reklamirajo. Tako na internetu zveš, da je zdravo vse od fižila, graha in korenja pa do češnj, breskev in marelic. Kar se pa lubenice tiče je pa to voda s sladkorjem. Če poješ eno žličko sladkorja se ne zrediš in ravno tako se ne zrediš od rezine lubenice. Dokazano pa je, da se shujša tudi, če se živi od čokoladic in ne obstaja neka čarobnozlobniška redilna hrana, ampak se gre za to, da poješ preveč in premalo migaš, pa se rediš.
Če pa nekdo začne dieto z restrikcijo kalorij in povečevanjem fizične aktivnosti je pa ena od osnovnih napak, ki jo pogosto naredi ta, da svoj uspeh pripisuje določeni hrani. Ja, “BUBIKA” kakšno olje pa daješ v solato? Ker zihr shujšaš samo če bučno olje zamenjaš za olivno……ali je mogoče obratno……..
Drugače so pa pri sosedu ugotovili, da slivova marmelada uničuje kosti. Mulc je vedno jedu samo marelično marmelado, ker ostalega ni maral. Enkrat marelične marmelade ni bilo in je za zajtrk jedu slivovo. Bum! Zlomu je komolc v šoli.
nad 10kg lubenica je OGROMNA LUBENICA 😀
To je ponavad una jajčasta .. svaka cast ce jo lahko pol na dan pojes (to je ena cela normalna)
(malo lubenico smatram veliko kot večja melona)
Moja znana poletna dieta je
1. Zajtrk (kar dober – za kolk se ti da zjutri pojest..)
2. Kosilo (toliko da je nekaj)
.
.
.Vedno ko sem lacen lubenico
In shujsam vedno…
Glede na kalorije nevem… deluje pa
Pojem pa tudi polovico normalne lubenice na dan… Vedno ko me malo prime jest, jo mam kar narezano na trikontnike 🙂
Da o urejanju prebave in ciscenja telesa ne govorim 🙂 (WC)
ok nism vedel da je stara tema… uglaunem hotu sm rect da lubenica ne redi.. ker je nemores sploh tolk pojest..
10 kg lubenice (9 litrov vode?)
a je izvedljivo? 😀
Eno malo lubenico na dan ce pojes (2,5 Kg)
ali pol normalne (5kg) … ce je 100g – 30kalorij… to nanese 750kalorij…. grem stavt da nobena hrana ne nasiti boljs s tolk mal kalorijami… (2,5Kg – 2 litre tekocine?)
ker čokolada zmeša inzulin in povzroči njegovo tiranijo … preprosto rečeno, odvisniki od OH to občutijo tako, da se ne znajo več upreti in od koščka čokolade pristanejo na celi čokoladi… posledično pa se vrne lakota … in tu se začne brskanje po hladilniku … in spet je treba vse od začetka …
malo boljše je s črno čokolado … ampak če spreminjamo način življenja, potem je bolje poseči po sadju …
ker pri nas ne gre za željo po čokoladi kot taki … tega imamo/smo imele polno rit …
gre za tisti pre*kleti občutek po cukru, ki te meče v začaran krog znova in znova …
in ker sladkor – na splošno, seveda tudi tisti v čokoladi, ustavlja hujšanje …
je pa res, da bi ženske ubijale za čokolado … recimo za lubenico lih ne bi nobena tega rekla 🙂
aja, dobro.
ker sama osebno sem se bolj redila v času ko sem jedla sadje namesto čokolade.. ker sem pol pojedla npr. eno jabolko (90 kcal) in si še vedno želela tiste čokolade, torej nisem nič dosegla. kvečemu sem pol še neko sadje in zgodba se je ponovila.
ko pa sem normalno jedla čokolado, pa kao grešila, pa sem pojedla tistih bogih 25 kcal pa čeprav nezdravih, ampak sem vsaj mela mir potem.