Torej, lubenica. Ima te hranilne vrednosti:
Količina na 100g živila
Energija (kcal) – 30 kcal
Maščobe skupaj 0.15 g
Holesterol – 0 mg
Ogljikovi hidrati skupaj – 7.55 g
Beljakovine – 0.61 g
Torej 1 kg lubenice ima 300kcal. Se je meni tudi zdelo prejle nekam veliko, ko je ena napisala 2000 kcal.
91.45 g je samo vode v 100 gramih lubenice.
Ja, ampak lubenica pa povzroči to lakoto po novih kalorija.
Hm, samo lubenica je kar težka. Od 5kg naprej, torej ima ena res okrog 2000 kcal. Jo že dolgo nisem držal v roki.
Moje izkušnje z lubenico so grozljive :)) In lubenica ni bila nič kriva 🙂
Torej: v prvih dveh nosečnostih sem se zredila 20 in 25 kg. Pri tretji sem se pridušala, da se to ne bo ponovilo. Uspevalo mi je 7 mesecev (zredila sem se “le” 10 kg) – potem pa so dozorele lubenice. Dva meseca sem pri vsakem obroku pojedla še pol kg lubenice :))) V dveh mesecih sem pridelala še 10 ali 11 kg 🙂 in se spremenila v lubenico.
Zadnje tri leta se lubenice načeloma izogibam, le kak košček tu pa tam. Je pa 200g tako hitro, da ni za verjet…
Ena največjih zmot človeštva in sploh tistih ki hujšajo opažam je prepričanje da sadje pa ne redi. Saj je zdravo ane ? Sadje je pri dieti oz. hujšanju zaželjeno toliko kot ptičji kakec na vetrobranskem steklu. Potrebne vitamine in minerale raje vnašajte z zelenjavo sadje pa max 1-2 enoti na dan. Kar znese recimo eno jabolko 3 slive pol grozda (srednje velikega)… Fruktoza ima zelo specifično presnovo v telesu in kot takšna ni zaželjena na jedilnem listu sploh ! Zato sadje med hujšanjem žal No Go ! Je pa res da posamezniki različno reagirajo na sadje. Vseeno izogibajte se ga med dietami in striktnim hujšanjem. Zelenjava FTW (For The Win)
Sadje zraven ostale hrane res ni priporočeno. Na drugačen način se prebavlja od ostale hrane in ne boste verjeli, zaradi tega se boste močno zredili!!! Jej sadje zjutraj na prazen želodec in šele čez dve uri ostalo hrano.
Ali pa kot jaz čez poletje, ko mi ne paše v tisti vročini nič drugega bolj od svežih melon, lubenic in še česa. Ampak jej cel dan eno vrsto sadja in nič drugega. Men kile grejo dol:)
Ma dajte no. 100 g lubenice ima približno 30 kcl.Tako kot na primer četrtina navadnega, lahkega, 180 gramskega jogurta. Lubenica tako vsebuje približno 3, 7 g sladkorja na 100 g. In vsekakor sama posebi NE redi. Seveda, če jo zaužiješ v dokaj normalnih količinah. Vsebuje več kot 90 odstotkov vode. In je, oh kdo bi se mislil, dobra za tiste, ki so na dieti. Nasiti in telo nahrani z vitamini ter zelo potrebno vodo.
lubenica ne redi, je pa ena izmed sadežev, ki ima visok glikemični index(75).(banane in melona imajo npr 60),kar je nad 50 in do 100 naj bi uživali manj…
res je lubenica zelo sladka in še skoraj v tekočem stanju, zato gre cukr hitreje v kri;sladkor hitro naraste vendar potem tudi hitro pade.ni umeten cukr, tko da ni panike.
lp
NAJBOLJ POMEMBNO JE TO DA JE LUBENICA POLNA GLUKOZE SE PRAVI NARAVNEGA SLADKORJA, KI RABI VELIKO ČASA DA SE RAZGRADI, ZATO RES NI PRIPOROČLJIVO SADJE KAKRŠNOKOLI PR HUJŠANJU, KER SE NE RAZGRADI, AMPAK SE NALOŽI…IN POL SO TUKI ODVEČNE KILE…SADJE DO 5 URE KOMOT LOHK KONZUMIRAMO!! PO 5 URI PA NAJBOLJE NIČ DRUGEGA KOT BELJAKOVINE IN ENOSTAVNE O.H.(ZELENJAVA). PA SREČNO!! 🙂
Tukaj je za vse tiste link ki mislite da lubenica redi?? Tega še nisem slišala. Preberite si malo kaj vsebuje lubenica in kako dobra je za samo zdravje. Priporočena je za hujšanje za diabetike pa ne ker seveda vsebuje tudi nekaj sladkorja ampak zelo malo!! Hkrati te NASITI!! Preizkušeno sama hujšam že 3 mesece vsak dan pojem nekaj lubenice, mesa, solate in seveda veliko migam in pijem vode! Rezultati so vidni!! Zato si lubenico kr privošči. Vsebuje 92% vode!! Pa brez zamere 🙂
Lep dan vsem!