Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija LRP

LRP

Lep pozdrav!

Letos maja meseca bo minilo dve leti, odkar so se mi na nogah začeli pojavljati temno rdeči izbočeni madeži. So zelo suhi, koža okrog je tudi suha, zato se precej pogosto mažem toda ne pomaga.
Kmalu zatem tj. poleti , še huje jeseni so se madeži razširili po celem telesu, zgoščeni so bili v sklepih. Ti madeži so tudi in še vedno hudo srbijo.
Na dermatološki kliniki so mi dali diagnozo lichen planus oz. lrp.
Hodila sem na fototerapijo, ki mi je zelo pomagala vsaj večinoma. Madeži so mi ostali na zapestjih in gležnjih. Še vedno srbijo. Obljubili so mi , da bodo počasi splahneli, toda to se ne dogaja.
Kaj lahko naredim, poiskusila sem že malo morje kremic in maziv.
Toda ne pomaga nič. Tako rada bi imela spet normalno kožo kot prej, brez prestrašenih pogledov, da morda ne bom koga okužila. Delam v vrtcu, zato je to še toliko bolj moteče.
Prosim pomagajte!

POzdrav!

Lichen ruber planus je lahko zelo problematična, ponavljajoča bolezen, sprožitelji so razna žarišča po telesu, včasih je povezana s hepatitisi.
Vsekakor svetujem ponovitev fototerapije, ker so druga zdravila z več možnimi stranskimi učinki.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani dr. Kralj!

Spet ste mi prižgali iskrico upanja, da bo vendarle konec te moje muke!
Imam še eno vprašanje, ki bo obljubim, zadnje.
Testirali so me za vse hepatitise, za L, DKS, ščitnico in celo za hiv. Vsi izvidi so nereaktivni, negativni… Torej vse je bp. Kje bi lahko še tičal vzrok teh izpuščajev? Ali lahko hodim v solarij?

Za Vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Sara

Pozdrav!

Zobje, Ortopan, bris žrela, nosa, sinusi , vnetje ginekološko, žolčnik, pljuča….?

Bolje kot solarij je obsevanje na Dermatološki kliniki.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close