Najdi forum

lovilci odvečne vlage

Zanima me kako je z razvlažilci prostorov – neka plastična škatla in ena kemija, ki vleče vlago nase? Katero varianto, če sploh. Ali učinkuje? Kam pol odvreči tisto kemijo. Za koliko časa to drži? Je možno imeti v kuhinji, spalnici in če imaš male nadebudne radovedneže? Se lahko da na višje mesto? So možne alergije? Koliko tega je potrebno kupiti oz. kaki kvadraturi je namenjeno?

Bo s tem izginil kondenz s šip, bo plesen nehala s širjenjem?

Hvala za vsak nasvet!

smo v istem sranju,mi smo jih kupili,in pomagajo…je pa treba fajn zracit,sploh zjutraj,ce so okna mokra,pa se cez dan..Izsusiti je treba prostore,da bo manj vlage,plesen zaradi teh posod ne izgine,jo preprecuje,ce izsusi zrak..Hci ima v sobi kar 2,je veliko boljse,smo pa ravno spet vso plesen pobrisali,na novo pobelili in ji dali 2 skatli,sedaj se ni plesni…

Edina rešitev je električni razvlažilec zraka, mi smo ga kupili od Zibro in smo prej tudi kupovali vse vrste raznih pripomočkov.

bomo morali iti nazaj na star način gradnje (Ilovnati ometi), ki je najbolj okolju in zdravju prijazen material, ki ima zelo veliko prednosti.
Glede vlage je to najboljši material. Odvečno vlago v prostoru od vzame in jo počasi potem oddaja nazaj v prostor. Je pa tudi zelo dober izolator.

Dokler smo belili z apnom teh problemov ni bilo.

Kako pa deluje? Nastaviš vlago in nato vse dela sam? Se sam vklaplja in izklaplja ali izkplopi samo kompresor, ventilator pa skoz dela?

Lp

Ja, mi ga imamo.Nastavi se željeni procent vlage v zraku in dela dokler ni taka vlaga v prostoru.Voda,vlaga , ki se spremni v vodo, se nabira v posdi,ki je v njem, lahko pa se cev spelje v odtok, če je to možno.Pri tej zadevi so vidni rezultati-učinkovitost, po vodi,, ki jo mečeš stran.Imamo pa tudi vlagometer v stanovanju in je očitno, da uredi vlažnost v prostoru.Pri nabavi je treba gledat na moč-velikost prostora, -stanovanja , pa tudi na glasnost(db).Lp.
Je pa res tako.Izklopi se samo kosmpresor, ventilator pa dela.Ima pa tudi(naš) uro, da lahko nastaviš čas delovanja(npr.-uro,2 in tako naprej.)

New Report

Close