Najdi forum

Pozdravljeni!

Stara sem 19 let in že od rojstva imam poudarjeno lumbalno lordozo. Sicer ne trpim za hudimi bolečinami, le občasno občutim bolj neugodje kot pa bolečino v ledvenem delu hrbtenice. Občasno imam bolečine v zgornjem delu hrbtenice, a dvomim da je to v povezavi z lorodzo Ko sem bila mlajša, kašnih deset let nazaj sem že obiskovala fizioterapijo, a se ne spomnim, da bi prišlo do kakršnih koli izboljšav. Zanima me če bi mi Vi sami priporočili fizioterapijo oz. ali je možno da mi fizioterapijo izboljša položaj hrbtenice, bi mi morda priporočili kakšno drugo obliko vadbe. Sama se bojim preizkusiti kakršnekoli vaje za hrbtenico oz samo za utrjevanje trebušnih mišic, ker ne vem če jih delam pravilno, saj se bojim da bi situacijo samo še poslabšala oz. bi me po tem bolela hrbtenica, kljub pa bi rada vsaj malo utrdila trebušne mišic, že zato da preprečim morebitne bolečine in nadaljnje težave.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor in se opravičujem za malce zmedeno pisanje.

Pozdravljena!

Morda bi vam pomagala trigger point terapija, da bi se popravil gibalni vzorec mišic in bi se lažje pravilno držali. Na koncu se vam lahko tudi pokaže in nauči program vaj, ki ga lahko nato sama izvajate.

S povečano lordozo ni nič narobe. Potrebno je samo paziti na pravilno držo – ne sme se ”zakleniti” hrbtenice v lordozo, ampak je potrebno stati, sedeti pokončno tako, da je ledveni del v srednjem položaju. Če se boste navadila tako držati, ne boste imela nobenih težav.

Bolečine v zgornjem delu hrbta so najverjetneje povezane s slabo držo – pomagala vam bo trigger ponint terapija.

New Report

Close