lopovi
Sedaj bom pa zajokala. Boga družinica si je kupila kombi zato, da nakradeno lahko odpelje, plačali so kar nekaj delavcev, da v čimkrajšem času oberejo cel sadovnja in mi packi smo drevsa požagali. Pismo smo pa res ena banda, da to naredimo[/quote]
Ma kaj pa ti veš kako so oni to zadevo “obrali”. Lahko so so prišli vsak dan po malo nabrat. Sami. Brez nobenega kombija in delavcev. Mogoče je pa kakšna romska družina naredila akcijo. 😉
Sedaj bom pa zajokala. Boga družinica si je kupila kombi zato, da nakradeno lahko odpelje, plačali so kar nekaj delavcev, da v čimkrajšem času oberejo cel sadovnja in mi packi smo drevsa požagali. Pismo smo pa res ena banda, da to naredimo[/quote]
Ma kaj pa ti veš kako so oni to zadevo “obrali”. Lahko so so prišli vsak dan po malo nabrat. Sami. Brez nobenega kombija in delavcev. Mogoče je pa kakšna romska družina naredila akcijo. ;)[/quote]
Še ena pametna mestna deklica 🙂
Če je danes drevo polno in jutri prazno potem je obrano v enem dnevu. Do tukaj je jasno?
Koliko ljudi in kakšno prevozno sredstvo potrebuješ za obrat in odpeljat za en kar velik sadovnjak pa tudi ni težo izračunat.
Pri nas dobi čisto vsak toliko sadja kot ga lahko poje. Znanci in neznanci. Ko pa to preraste v organiziran kriminal je pa dovolj. In to je tudi bisvo vsega. Praznenje sadovnjakov in njiv je postal organiziran kriminal od katerega se dobro živi. Narodnost me niti malo ne zanima. So lahko romi ali pa sosedov Janez. Če želiš sadje ga dobiš, kradel pa ne boš. Vsaj meni ne.
Koliko dela in denarja je potrebno zato, da ima tak sadovnjak sadje se pa nobenemu tukaj očitno tudi sanja ne.
Te povsem razumem, ker vem, koliko dela je s sadnim drevjem… Moji mami so tako eno leto do čistega obrali fižol (je bila bolj slaba letina s fižolom, njej je pa zelo dobro obrodil 🙂 No, tisto leto ga ni nobenemu šenkala 🙂
Ja, te pogreje, kako so eni na izi, kontrolirati pa tega res ne moreš. Mojemu tastu so tako v eni noči (izkopali!) sadike za živo mejo… res se enim da… Potem pa še taki modeli, ki si 10% lahko vzamejo, kaj pa je to takega?! Hmmm, kaj pa na koncu ostane, če bi tako delali vsi?
Tako kot si že sama ugotovila; je treba zamenjati dejavnost!
Zanimivo in žalostno hkrati. Jaz bi tudi naredila kot vi, upravičeno ste jezni. Ni mi pa jasno, zakaj nekateri kmetje pustijo jabolka ležati na tleh, da gnijejo in ne dovolijo niti, da te pobereš?
Ljudje so razvajeni, vse hočejo s čim manj truda. Pri nas visi ringlo poln sadja na cesto, pa se ga noben ne dotakne, že vemo zakaj…:-)
Meni so dve leti eno za drugim pokradli čez noč celo drevo hrušk. Sadovnjak oz. vinograd imamo ograjen in zaklenjen, pa so našli način priti notri. Po drugi kraji sem besna v vasi razglasila, da bom drevo pošpricala s takim strupom, da bo kradljivec v bolnici moral povedati kaj in kje je jedel, da mu bodo lahko življenje rešili. Pol sem pa spodnje veje poškropila z razmočeno moko v vodi in hruške ne kradejo več. Tako.